Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rädda vuxna
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2021-11-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Amanda LeCorney
Dimensioner
254 x 233 x 10 mm
Vikt
375 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127829343
Stjärnan som var rädd för publiken : hjälp ditt barn att hantera social ångest (inbunden)

Stjärnan som var rädd för publiken : hjälp ditt barn att hantera social ångest

Inbunden Svenska, 2021-11-18
151
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Anton och Jasmin har sett fram emot konserten med sin idol, stjärnan Jojo. Men Jojo har blivit rädd för att sjunga på scen - och när man är rädd kan man inte sjunga! Eller?

Många barn blir nervösa när de ska uppträda inför publik, gå på kalas eller börja på en ny aktivitet. Vissa undviker nya eller större sociala sammanhang helt och hållet - och missar både roliga och lärorika saker. Men undvikandet kan brytas genom att barnet i små steg övar på att delta i sociala situationer och märker att nervositet är en del av livet - kanske till och med något bra. Följ med när Anton och Jasmin hjälper sin idol att våga stå på scenen och ha kul!

Stjärnan som var rädd för publiken är skriven för barn i åldrarna 3-8 år. Detta är del 2 i serien "Rädda vuxna" som lekfullt uppmuntrar barn att utmana sina rädslor, byggt på vetenskapligt belagda terapimetoder.

Lars Klintwall är legitimerad psykolog, fil.dr och forskare vid Karolinska institutet. Amanda LeCorney är illustratör och arkitekt.
Sagt om boken:

"Detta är en fiktiv berättelse, som samtidigt ger en liten faktalektion i vad som händer i kroppen vid ångest. Boken kan vara till hjälp när vuxna vill prata med barn om olika rädslor."
Tine Billing, BTJ-häftet nr 2, 2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stjärnan som var rädd för publiken : hjälp ditt barn att hantera social ångest
 2. +
 3. Veterinären som var rädd för hundar : hjälp ditt barn att övervinna sina rädslor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Veterinären som var rädd för hundar : hjälp dit... av Lars Klintwall, Amanda Lecorney (inbunden).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Veterinären som var rädd för hundar : hjälp ditt barn att övervinna sina rädslor

  Lars Klintwall, Amanda Lecorney

  Sagt om boken: Berättelsen är intressant, lärorik och hoppingivande och innehåller även en portion språklig humor. Illustrationerna som är gjorda av Amanda LeCorney passar bra ihop med både handling och stil. Personligen gillar jag såna här böcker...

 • Leka, prata, äta : övningar för barn med särskilda behov

  Lars Klintwall, Maria Olofsgård Jegéus, Anna Backman, Hampus Bejnö, Bella Berg

  Ungefär ett barn i varje förskolegrupp har svårt att lära sig viktiga färdigheter för livet. Övningarna i den här boken lär barn att: . leka med andra barn . hantera övergångar och sociala regler . kommunicera bättre . förstå vad andra säger . sov...