Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2021-04-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
219 x 143 x 29 mm
Vikt
644 g
SAB
Ea
ISBN
9789127829398

Barn och ungdomar i stadens olikheter : om segregation, gränser och möjliggörande interventioner

Inbunden,  Svenska, 2021-04-06
309
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn och ungdomar i stadens olikheter handlar om barn och ungdomar från ett antal bostadsområden och kommuner i Stockholmsregionen, och villkoren för deras uppväxt, utbildning, fritid och hälsa. Det är en nödvändig bok för alla som arbetar för att barn och ungdomar ska få samma möjligheter och livschanser, men kanske särskilt för de som arbetar i strukturellt missgynnade områden som blivande och verksamma lärare och rektorer, men också politiker.

Boken Barn och ungdomar i stadens olikheter är resultatet av ett tvåårigt forskningsprojekt och den bygger på ett omfattande intervjumaterial, från barn och ungdomar och deras föräldrar till representanter för olika institutioner, myndigheter och organisationer har fått komma till tals.

Barn och ungdomar i stadens olikheter är framsprungen ur ett unikt samarbete mellan Gålöstiftelsen och Stockholms universitet. Gålöstiftelsen är en av landets största stiftelser, inrättad på 1830-talet, med uppgift att stötta barn från mindre bemedlade familjer så att de kan uppnå sina drömmars mål.

Sagt om boken:

"Innehållet är robust förankrat i vetenskaplig grund och ger en unik bild av segregation och gränser samt möjligheter till intervention av olika slag i det urbana rummet, som kan vara en kommun, en stadsdel eller en gata. Ett mycket intressant avsnitt är det som baseras på intervjuer med skolpersonal från fyra skolor som bland annat nämner utmaningar i form av föräldrasamverkan, inkludering av elever med diagnoser och psykisk ohälsa. Barn och ungdomar i stadens olikheter är en mycket intressant och angelägen bok som på ett briljant sätt ger inblick i barns och ungdomars uppväxtvillkor i några strukturellt missgynnade områden där bland annat skolornas betydelse diskuteras. Helhetsbetyg: 5."

Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 11, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn och ungdomar i stadens olikheter : om segregation, gränser och möjliggörande interventioner
  2. +
  3. Etik i professionellt lärarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etik i professionellt lärarskap av Sara Irisdotter Aldenmyr, Ann Paulin, Kirsten Grønlien Zetterqvist (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna