Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2023-08-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
22 x 233 x 153 mm
Vikt
655 g
SAB
Oa:dd,Do
ISBN
9789127829466

Intervjumetod : Från frågeställning till rapportering

Häftad,  Svenska, 2023-08-17
354
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Intervju är en populär metod för att studera kvalitativa fenomen som värderingar, upplevelser, erfarenheter och attityder – allt som är svårt att beskriva i siffror. Målet är ofta att undersöka nya företeelser eller fördjupa befintlig kunskap, till exempel om sjukdom, ensamhet och kärlek. Trots skenbar enkelhet kräver intervjuer av god kvalitet alltid förberedelse, eftertanke och färdigheter.

Steg för steg går boken Intervjumetod igenom både teori och praktiska färdigheter för att samla in data i form av berättelser. Allra först beskrivs val av arbetsmetod – vilka frågeställningar passar för intervju? Sedan förklaras rekrytering av deltagare och hur man skapar en bra frågestruktur. Författaren delar med sig av viktiga samtalsfärdigheter som behövs i intervjuer och hur man får deltagaren att känna sig trygg. Han beskriver också analys, tolkning och rapportering av intervjubaserade data.

Bokens målgrupp är studerande och yrkesverksamma inom psykologi, sociologi, pedagogik, socialt arbete och vårdvetenskap samt näraliggande ämnen.

Erik Rautalinko är fil.dr, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, lektor vid Uppsala universitet och verksam som föreläsare och handledare. Han har lång erfarenhet av intervjumetod, både via kliniskt arbete och som universitetslärare i psykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intervjumetod : Från frågeställning till rapportering
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Rautalinko