En liten prinsessa (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Äventyrsklassiker
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2002-03-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A little princess.
Medarbetare
Bylock, Maj
Illustratör/Fotograf
Tord Nygren
Dimensioner
195 x 132 x 10 mm
Vikt
185 g
SAB
He=c,u
ISBN
9789129657272
En liten prinsessa (kartonnage)

En liten prinsessa

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2002-03-01

Slutsåld

En liten prinsessa (1905) är Frances Hodgson Burnetts snyftarklassiker om den engelska överklassflickan Sara Crewe. Hon skickas av sin far till en engelsk internatskola som drivs av den inställsamma fröken Minchin. Saras far är rik och hon behandlas som en riktig liten prinsessa. Men en dag förändras hela hennes tillvaro, Sara måste flytta från sin eleganta våning på internatet till ett dragigt rum på vinden och börja jobba för fröken Minchin. En pärla bland flickböcker!

Frances Hodgson Burnett (1849-1924) föddes i England men emigrerade tidigt tillsammans med sin mor till USA. Redan från 16 års ålder fick hon noveller publicerade i olika tidningar. Hennes berättelser liknar dagdrömmar: fantastiska under eller olyckor som förändrar huvudpersonens liv i ett enda slag, från fattigdom till rikedom eller omvänt, men alla slutar de lyckligt. Frances Hodgson Burnetts böcker har blivit mycket omtyckta världen över. Hon skrev både för vuxna och för barn, men i synnerhet de av hennes böcker som handlar om barn har vunnit stor berömmelse, t.ex. Den hemlighetsfulla trädgården och Lille lorden.

Översättning: Katarina Backman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En liten prinsessa

Övrig information

Ingår i Serien Äventyrsklassiker som är återberättade av Maj Bylock. Syftet är att ge läsovana möjlighet att ta del av litteratur som annars kan vara alltför svårtillgänglig. Lättläst typografi, enkelt men uttrycksfullt språk och många illustrationer ingår i konceptet. Läsarålder: från 8 år