Rasmus, Pontus och Toker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Astrid Lindgrens samlingsbibliotek
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
6. uppl
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Eric Palmquist
Dimensioner
225 x 165 x 25 mm
Vikt
510 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789129657807
Rasmus, Pontus och Toker (inbunden)

Rasmus, Pontus och Toker

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2004-02-01
168
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Allt vad det lilla Västanvik rymmer av äventyrlighet finns på Lusknäckarmalmen, stadens urgamla marknadsplats. Hit kommer Rasmus och Pontus en onsdagskväll för att se den världsberömde svärdslukaren Alfredo. Stackars Toker, som bara är en liten hund, får stanna hemma ... Det går inte så bra att ha med en hund när man ska åka karusell eller planka in i svärdslukarens tält.

Inte heller får Toker följa med när Räddningskåren för Kärlekens Offer drar ut på sin nattliga expedition. Men då tar hans tålamod slut, och han skumpar på sina korta små ben rakt in i händelsernas centrum.

Boken ingår i ASTRID LINDGRENS SAMLINGSBIBLIOTEK, en vacker samlarserie som omfattar alla Astrid Lindgrens barn- och ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.

Läsarålder: 6-11 år
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rasmus, Pontus och Toker
 2. +
 3. Sunnanäng

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sunnanäng av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rasmus, Pontus och Toker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av Astrids mindre kända, men fortfarande bra
  Morpheus, 16 juni 2015

  Rasmus, Pontus och Toker hör inte till Astrids mest namnkunniga verk, och bland gemene man är det nog få som känner till den. Jag kan inte säga att det är någon större överraskning. Boken är inte hennes bästa, även om Astrid har en hög lägsta nivå, och den har bara filmatiserats en gång, på 50-talet i svartvitt.

  Rasmus har heller inte något gemensamt med Luffar-Rasmus eller Kalle Blomkvist Rasmus (förutom att de alla spelades av Eskil Dalenius när det begav sig). Så det är inte kons... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren

Övrig information

Så här skriver Astrid Lindgren om boken: "Den här boken handlar inte om RasmusPersson, elva år. Den handlar alltså inte ett dugg om Rasmus Oskarsson, nio år, eller om Rasmus Rasmusson, fyra år. Vill man läsa om Rasmus Oskarsson, får man ta till en bok som heter Rasmus på luffen och vill man veta mer om Rasmus Rasmusson, får man lov att läsa Kalle Blomkvist och Rasmus. De tre Rasmusarna har inget som helst gemensamt mer än förnamnet, som ju är ett av våra allra vanligaste. Eller hur?"