Spiderwick 1: Vättar i väggen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Spiderwick (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2004-04-01
Upplaga
01
Förlag
R&S
Översättare
Carla Wiberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Field guide
Illustratör/Fotograf
Tony DiTerlizzi
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
180 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129659535
Spiderwick 1: Vättar i väggen (kartonnage)

Spiderwick 1: Vättar i väggen

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2004-04-01

Slutsåld

Ny strålande fantasyserie!

Böckerna om Spiderwick tar oss med in i en värld fylld av mystiska sagoväsen och de innehåller precis lagom mycket fantasi och spänning för att fånga de läsare som är lite för små för Harry Potter.

Vättar i väggen är den första boken i serien, som ska bli fem böcker. De nioåriga tvillingarna Jared och Simon Grace och deras äldre syster Mallory som just flyttat in i ett gammalt kråkslott tillsammans med sin nyskilda mamma. Huset är stort och spöklikt med murkna trägolv, lönndörrar och en gammal dammig vind full av spruckna koffertar och bråte. När Jared råkar hitta Arthur Spiderwicks "Fälthandbok" uppe på vinden börjar en serie märkliga händelser. Barnen upptäcker plötsligt konstiga väsen omkring sig. Inne i väggen bor en vätte - är han en snäll hustomte eller en elak vrese?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spiderwick 1: Vättar i väggen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Precis lagom spännande när man lärt sig läsa, men...
    Ivan, 23 januari 2014

    Precis lagom spännande när man lärt sig läsa, men fortfarande vill ha lite bilder ibland. En blandning av Harry Potter och sagan om ringen, men barnvänlig.

  2. Denna bok blev en mycket uppskattad present till en...
    Läslusen, 7 januari 2014

    Denna bok blev en mycket uppskattad present till en sjuårig kille! Boken var en riktig bladvändare och i samma anda som Harry Potter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Holly Black

Övrig information

Illustratören Tony DiTerlizzi har fått flera priser för både text och bild. Han har illustrerat sådana berömda fantasyförfattare som J.R.R. Tolkien, Anne McCaffrey och Greg Bear. Tony bor tillsammans med sin fru Angela och mopsen Goblin i Amherst, Massachusetts.

Författaren Holly Black samlar på sällsynta böcker om folktro och växte upp i ett gammalt kråkslott med en mamma som läste mängder av spökhistorier och sagor för henne. Inte så konstigt att hennes första roman Tithe: A Modern Faerie Tale, är ett litterärt äventyr i sagans värld. Den kom ut i USA hösten 2002 och fick en mängd fina recensioner. Hösten 2004 kommer den ut på svenska.

Läsarålder: 6-9 år