Lilla Marilla (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Anne på Grönkulla (del 8)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
A G:son Söllberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Rilla of Ingleside
Medarbetare
Persson, Titti (red.)
Dimensioner
185 x 135 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129660937
Lilla Marilla (kartonnage)

Lilla Marilla

Kartonnage Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

"Äldre par hade vänt sig till ett barnhem för att få en pojke. Av misstag skickades en flicka i stället."

Så stod det i en tidningsnotis som Lucy Maud Montgomery fick syn på. Det blev idén till den första boken om Anne på Grönkulla, den rödhåriga, fräkniga och pratglada kanadensiska flickan som blivit så älskad över hela världen.

I Lilla Marilla är Annes barn så gott som vuxna, utom den söta 15-åriga Marilla. Till att börja med är allt Marilla kan tänka på att få gå på sitt livs första dans och kanske, kanske få en kyss av den vackre Kenneth Ford. Men när första världskriget bryter ut förändras världen. Marillas bröder försvinner till andra sidan jorden för att kriga och själv tvingas hon ta hand om en föräldralös, nyfödd baby.

Lucy Maud Montgomery levde 1874-1942. Hon växte upp hos morföräldrarna på Prince Edwards ö i Kanada, där också böckerna om Anne på Grönkulla utspelar sig. Hennes egen uppväxt hade stora likheter med den hon skildrar i serien om Anne. Så småningom blev hon prästfru i Ontario. Anne på Grönkulla blev först refuserad av fem förlag innan den publicerades i Kanada år 1908. Boken blev omedelbart succé. Än i dag skriver unga läsare brev till Anne under adressen: Miss Anne Shirley, Green Gables, Avonlea, Prince Edward Island.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lilla Marilla