När Åkes mamma glömde bort (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Pija Lindenbaum
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
252 x 221 x 9 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129661019
När Åkes mamma glömde bort (kartonnage)

När Åkes mamma glömde bort

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2005-09-01
160
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Åke, Pija Lindenbaums nya bilderboksstjärna, är en liten doer som håller på med dinosaurier när han inte råkar in i härliga äventyr, som här. Åkes mamma blir vild och galen om morgnarna. Det ringer i hennes mobil och Åke måste skynda sig för att de inte ska komma för sent till dagis.

Men en morgon är det tyst. Åke vaknar före mamma. När han puffar på henne märker han att hon har blivit nån slags drake. "Mår du bra?" frågar Åke. "Ganska", svarar mamma. Men hon har absolut glömt bort en massa saker. Åke får tala om för henne att han ska till dagis. Och hon kommer inte ihåg hur man gör frukost, Åke får fixa den. Mamma ställer mjölken i garderoben och flingorna på toaletten, i stället för att diska slickar hon tallrikarna och somnar mitt i bäddningen. "Näe", säger Åke. "Vi får gå till sjukhuset. Dom kanske har någon medicin mot drakar."
Men vad gör man med en mamma som har blivit en drake som ska till sjukhuset?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När Åkes mamma glömde bort
  2. +
  3. Bockarna Bruse börjar skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bockarna Bruse börjar skolan av Bjørn Rørvik, Gry Moursund (inbunden).

Köp båda 2 för 319 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När Åkes mamma glömde bort. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra i dagens samhälle
    Ninni, 5 december 2014

    En bra bok där vi kan läsa mellan raderna hur våra barn kan uppfatta oss när vi jobbar för mycket och hur vi förvandlas till något som de inte känner igen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pija Lindenbaum

Övrig information

Åkes mamma blir vild och galen om morgnarna.Det ringer i hennes mobil och Åke måste skynda sig för att de inte ska komma för sent till dagis. Men en morgon är det tyst. Åke vaknar före mamma. När han puffar på henne märker han att hon har blivit nån slags drake.
"Mår du bra?" frågar Åke.
"Ganska", svarar mamma.
Men hon har absolut glömt bort en massa saker. Åke får tala om för henne att han ska till dagis. Och hon kommer inte ihåg hur man gör frukost, Åke får fixa den. Mamma ställer mjölken i garderoben och flingorna på toaletten, i stället för att diska slickar hon tallrikarna och somnar mitt i bäddningen.
"Näe", säger Åke. "Vi får gå till sjukhuset. Dom kanske har någon medicin mot drakar." Men vad gör man med en mamma som har blivit en drake som ska till sjukhuset?