Alfons och soldatpappan (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Gunilla Bergström
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
255 x 190 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129664867

Alfons och soldatpappan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2006-04-01
97 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Alfons nya kompis Hamdi är kanonbra i fotboll. De lirar tillsammans varje dag. Och Hamdis pappa är jättehäftig! Han har varit med i ett riktigt krig! Krig som är så kul att leka. Men hur är det i verkligheten? Hamdis pappa vill inte prata om det, det är för ruskigt. Men en sak som han var med om under ett bombanfall vill han ändå gärna berätta. Det handlar om en liten myra som inte ville ge sig. Som knatade vidare med sin börda när anfallet var över, som den värsta gerillasoldat ... Så lär sig Alfons att man aldrig får ge upp, inte ens när någon har varit framme och förstört den splitternya målburen.
Författaren tar upp ett komplicerat ämne utan pekpinnar men med känsla och förnuft. En stark och hoppingivande berättelse med lite mera text för de något äldre Alfons-läsarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alfons och soldatpappan
  2. +
  3. Milla och Mållgan mitt i natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Milla och Mållgan mitt i natten av Gunilla Bergström (kartonnage).

Köp båda 2 för 211 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alfons och soldatpappan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Måste läsas!
    åsa, 15 augusti 2006

    En genialisk bok, träffsäker och berör djupt i hjärtat, handlingen hänger kvar långt efter boken är läst. Mycket tänkvärd. Härliga bilder! Min treåriga dotter och jag (35 år) vill läsa den om och om igen!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Alfons och soldatpappan

Övrig information

Gunilla Bergströms berättelser speglar det vardagliga livet. Mänskliga beteenden och psykologiska situationer. Men trots realismen finns där något magiskt, mitt i det vardagliga. Gunilla Bergströms nyfikenhet och fascination för människan lyser igenom både text och bild. Med den nya boken Alfons och soldatpappan tar hon upp ett stort och svårt ämne. Upplägget är genialt, så övertygande genomfört att det träffar den vuxne läsaren rakt i magen - och hjärtat. En gissning är att barn kommer att reagera lite mer osentimentalt. Krig kanske inte är så roligt ändå... Nu är Alfons sex år. Hans nya kompis heter Hamdi och är superbra i fotboll. Hamdi har en jättehärlig pappa. Han tränar fotboll med barnen i kvarteret och har byggt en riktig målbur. Hamdis pappa har varit soldat. I ett riktigt krig, i sitt förra land. Alfons och Hamdi leker ofta krig och så ser de ju krig överallt, jämt. På dataspel, film, TV, video. Men hur är riktigt krig egentligen? Hamdis pappa vill inte prata om kriget, det är för ruskigt. Men en dag berättar han något. En gång under ett bombanfall kastade han sig ner på golvet i en husruin. Då fick han se en myra på golvet som hade tvärstannat. Sen händer en sak som gör myran extra betydelsefull ... Det glömmer Hamdis pappa aldrig. Och det gör nog inte Alfons och Hamdi heller när berättelsen slutar.