Loranga. Del 1 & 2 (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Loranga
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Barbro Lindgren
Illustrationer
ill.
Dimensioner
216 x 154 x 24 mm
Vikt
485 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129665048
Loranga. Del 1 & 2 (kartonnage)

Loranga. Del 1 & 2

(34 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

Samlingsvolym med "Loranga, Masarin och Dartanjang" från 1969 och "Loranga, Loranga" från 1970. Crazyhistoria om Loranga som inte är som andra pappor, hans tjocka son Masarin, pappan Dartanjang som är hypokondriker och dennes morfar som sitter i en tall. I den andra boken startar tjyven Gustav en hemlig klubb.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Loranga. Del 1 & 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Loranga av Barbro Lindgren
  Barbamamma, 12 januari 2021

  Loranga är en bok som passar alla barn både hemma och i skolan. Den tecknade filmen är fantastisk och kan ses både före eller efter läsningen.

  Boken är en lättläst kapitelbok och rolig att läsa trots de mycket enkla skisserna. Nu finns även nya böcker med illustrationer som erbjuder läsning av texten som en serietidning. Har man då hört/läst boken Loranga blir dessa böcker ännu bättre, triggar fantasin och läsglädjen.

  Loranga kan användas i boksamtal. Rosen, göken och sockr... Läs hela recensionen

 2. Det kan nästan inte bli bättre än så här...
  Ronnie Carlsson, 7 mars 2017

  Bästa boken någonsin? Det enda som saknas är Toivo Pavlos röst, men den får man lägga till själv i huvudet när man läser.

 3. Bra bok
  Marie Edvardsson, 17 februari 2016

  Bra att den gamla, roliga boken fortfarande finns att köpa! Sån härlig fantasi pratar man inte så mycket om längre, synd!

 4. Loranga
  Sandra Veronika Hilberth, 5 januari 2015

  En helt underbar högläsningsbok för barn från 5 år. Se gärna filmen så har ni ännu mer att prata om och jämföra med! Trevlig läsning med många skratt!

 5. En bok för många tillfällen
  Nora, 26 juni 2014

  Bjuden på barnkalas, att fira en treårsdag, det är en stor ära. Med det följer ett kärt dilemma, vad ska barnet få med sig på färden genom livet? Vad fint och viktigt? Vad av livets goda kan och vill jag dela med mig av, som varit mig kärt? Sagor så klart, böcker är alltid bra, men ack så många att välja bland. Så jag sökte pudelns kärna, det käraste och varmaste i en värld som ibland kan verka väldigt obegriplig. Det finns böcker som känns viktigare än andra, det här är en sån som jag tycker... Läs hela recensionen

 6. Läste den med barnen, nu ensam. Skänker den till mina...
  anette, 18 november 2013

  Läste den med barnen, nu ensam. Skänker den till mina bästa vänner om de inte känner till den. Ett underbart berättarflöde, vi älskar denna knasiga bok!

 7. Ingen barnbok direkt...
  Anton Kalm, 10 januari 2006

  Visst, du kan ju läsa den för dina barn men det behövs absolut inga småglin för att man ska sätta i sig den här helt fantastiska berättelsen.

  Barbro Lindgren är ju en helt sinnessjukt skön brud! Handlingen går upp och ner, och hit och dit och precis överallt... och pang! Så är den slut och du ligger dubbelvikt hela vägen till sista sidan!

  Så seriöst - iväg som ett skott, för fanken!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Barbro Lindgren

Övrig information

Loranga och hans son Masarin gör precis vad de har lust med. Farfar Dartanjang gör också som han vill. Älsklingsböcker i samlingsvolym, underbart galna och livsbejakande, till glädje för nya och gamla läsare!

Loranga är en ovanlig pappa, som alltid vill tävla och tlll varje pris vinna över sin stackars son Masarin. Hans tillvaro är väldigt behaglig, eftersom han inte kan tänka sig att arbeta och förstöra sina bästa år utan bara gör sånt som han tycker är kul. På gården bor också Dartanjang, Lorangas gamla pappa, som lever ett ytterst omväxlande liv. Han vaknar nämligen varje morgon med ny identitet. Ena dagen är han rörmokare, nästa Hjortfot, och emellanåt är han sig själv och då är det inte alls roligt. I en talltopp i skogen bor Dartanjangs morfar. Han är så gammal att han bara kan äta frön och gala som en gök ...