Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
140 g
SAB
uHc
ISBN
9789129666908
Syskonkärlek (pocket)

Syskonkärlek

(14 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2007-04-01
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Amanda älskar sin bror Ludvig och med tiden upptäcker hon att han känner detsamma för henne. De dras till varandra allt mer och till slut kan de inte stå emot längre utan inleder ett förhållande. En bok om kärlek och lust, men också en fråga om vad som är rätt och fel. Vem bestämmer över andras lycka?

Boken kom ut för första gången 1991 och har översatts till tyska, danska, norska och holländska. I Tyskland blev den nominerad till det största tyska ungdomspriset ""Deutschen Jungendliteraturpreis"".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Syskonkärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Min favorit av Bredow
  ReadingMonster, 19 maj 2017

  Jag har läst några böcker av Bredow, och det här är min absoluta favorit. Anledningen till att varför boken endast får tre stjärnor är för att boken är skriven på ett alldeles för ungdomligt språk för mig. Min yngre kusin som är i den ålder boken främst riktar sig till tyckte väldigt mycket om den, både språket och handlingen.

  Jag gillar den här boken jätte mycket, och jag rekommenderar den verkligen, främst till dem som är i åldern 12-15, men även andra åldersgrupper, fast då får m... Läs hela recensionen

 2. Favorit!
  Lisa, 22 januari 2017

  Det här är helt klart min favorit bok av alla böcker jag läst. Katarina Von Bredow får verkligen en att känna mycket känslor, och hela tiden. Boken är väldigt fin

 3. Väcker ens tankar och känslor till liv
  Emsev, 29 februari 2016

  En välskriven, bra, realistisk och intressant bok som rycker i läsarens känslor och om vad som är "rätt och fel".
  Visar hur svåra och komplexa känslor kan vara. Kärlek är inte alltid enkelt och det finns många skålar som ska räknas in för att vågen ska ha en chans att kunna balanseras rätt i livet.

 4. På det lätta språket märks det tydligt att...
  bonadea, 10 november 2013

  På det lätta språket märks det tydligt att Syskonkärlek är en ungdomsbok men det tabu i ämnet är långt ifrån ungdomligt. Incest! det är ett fullt ord, smutsigt och äckligt men Katarina Von Bredow har lyckats skriva en kärlekshistoria och förvandlat incest till något vackert.
  Boken är äkta, fyllt med skuld, skam, svartsjuka och samtidigt vacker.
  Jag tycker inte detta är en ungdomsbok, ämnet är för allvarligt och inte alla ungdomar är mogna att första denna bok fullt ut.

 5. En helt fantastisk bok!
  Emma Karlsson, 27 oktober 2012

  Hejsan!
  Jag har läst Syskonkärlek utav Katarina von Bredow.
  En helt otroligt bra bok och även lite rörande. Jag tycker att man ska läsa alla hennes böcker för alla dom är verkligen jätte bra!
  Hon skriver med ett lätt språk så det blir aldrig jobbigt att läsa och man vill inte heller sluta och läsa.
  Detta är en super bra bok som man verkligen ska läsa!

 6. Svår att lägga ifrån sig när man börjat läsa!
  Johanna, 23 juli 2012

  Grymt bra bok! Gillar alla detaljer och alla känslor beskrivs utvecklat. Rekommenderas starkt!!

 7. Läsvärd!
  Sandra N, 22 december 2011

  Älskar hennes böcker och denna är inget undantag, känslosam bok lästes ut på en dag! Rekommenderar den absolut.

 8. Ofattbart
  Anonym, 24 februari 2011

  Jag har bara en sak att säga, och det är att det var en fantastisk bok! Som föregående sa så började jag läsa på förmiddagen och läste ut boken under dagen. Att bli kär i sin egen bror kan tyckas vara vansinnigt, kanske äckligt. Jag vet inte om det beror på att jag inte har egna syskon men det var kärlek i boken. Kan man verkligen rå för det hur fel det än är? Hur som helst så är jag 23 år men det var defenitivt inte sista gången jag läste den boken.
  Mycket fin bok.

 9. 5 av 5
  Bodin, 10 januari 2011

  Jag började läsa denna boken på förmiddagen och tog bara en kort pause då jag lagade middag. När jag åt middagen gjorde jag det med boken framför mig får jag kunde inte låta bli att läsa vidare. På kvällen var boken klar och jag grät över deras öde. En bok jag kommer att läsa om flera gånger trots att jag är 26 år (fick veta att det var en ungdomsbok efteråt men vem bryr sig??). Mycket vacker och känslosam!

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Syskonkärlek