Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Jannike Faltin (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2008-09-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
215 x 136 x 25 mm
Vikt
507 g
SAB
uHc
ISBN
9789129668605
Den femte systern (kartonnage)

Den femte systern

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2008-09-08

Slutsåld

För tvåhundra år sedan fanns en man vid namn Karmelius i Nyköping. Frestad av makten tillkallar han mörkrets furste och med hjälp av sina fem döttrar lyckas han öppna porten till helvetet. Tvåhundra år senare sitter den gravida Elisabeth från hembygdsmuseet med sin praktikant Jannike och en nedfryst vätte i en piketbuss. De är på väg till Martinsson som förestår Byrån för särskilda efterforskningar i Stockholm. Byrån förstår genast att vätten ? som har anfallit Elisabeth med yxa ? har agerat på uppdrag av någon av de fem döttrarna. De tror att de har koll på alla Karmelius ättlingar men har de verkligen det?

En helt unik blodisande skräckdeckare av hyllade författaren Mårten Sandén. Obeskrivligt läskigt när dåtid möter nutid, ung flicka möter uråldrig ondska, stenar blöder, vättar attackerar och en liten ofödd bebis kan utlösa domedagen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den femte systern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Personligen tycker jag inte att titeln ger en rätt...
    Hobbybibliotekarien, 16 juni 2013

    Personligen tycker jag inte att titeln ger en rätt bild av vad boken handlar om utan borde hetat något i stil med: Porten till helvetet. Och omslaget (???) borde spegla innehållet mer. Detta är första boken om Jannike Faltin.

    Porten till helvetet har öppnats för mer än 170 år sedan och en av Karmelius fem döttrar skulle befruktas av Djävulen. Carmen ser på denna ritual och precis då yngsta dottern Esther skall utses rusar hon fram och avbryter detta. Nu, 170 år senare, ser man tecke... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mårten Sandén

Bloggat om Den femte systern