Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2015-01-22
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lina Bodén
Dimensioner
235 x 175 x 15 mm
Vikt
523 g
SAB
uHc,uKc
ISBN
9789129669107
Flickornas historia : världen (inbunden)

Flickornas historia : världen

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-01-22

Slutsåld

Historia handlar vanligtvis om krig och kungar, nästan aldrig om barn och särskilt inte om flickor. Kristina Lindström har tidigare skrivit de kritikerrosade Flickornas historia, om svenska flickor från stenåldern fram till våra dagar och Flickornas historia - Europa, som blev Augustnominerad.

I Flickornas historia - Världen möter vi sjutton flickor från olika världsdelar och olika epoker, till exempel Juanita i Inkatidens Peru, Marie Antoinette under franska revolutionen, Michiko i bombens Hiroshima och Sandra under apartheidregimen i Sydafrika. Några av dem har funnits på riktigt, andra är påhittade ur en historisk verklighet. En kort faktatext avslutar varje kapitel. Med Lina Bodéns vackra illustrationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickornas historia : världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ojämn men ändå angelägen
    Gunilla, 13 februari 2015

    Uppmärksammad i alla media och oerhört angelägen. Kvinnornas betydelse för historiens utveckling har underskattats. Och några av Lindströms berättelser är fängslande och spännande. Men de flesta är tyvärr alldeles för blodfattiga och känns som anonyma och oengagerade. Teckningarna är vackra och poetiska men också de anonyma. Kanske visar ändå resultatet på det faktum att kvinnor historiskt sett varit anonyma skuggor i männens värld. Jag rekommenderar boken om inte annat för att inspirera förf... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Flickornas historia : världen