Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
An Awfully Beastly Business (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2009-05-26
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Anna Falk
Originaltitel
An Awfully Beastly Business (1) - Werewolf versus Dragon
Illustratör/Fotograf
Jonny Duddle
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129669831
Varulv möter drake (kartonnage)

Varulv möter drake

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2009-05-26

Slutsåld

En ny serie för de yngre läsarna! Vilda vidunder och spännande mysterier i kombination med korta meningar och cliffhangers i slutet av varje kapitel gör att böckerna bör förses med varningstext - även den mest läsovilliga kan lockas till sträckläsning ?

Ulf heter huvudpersonen i "Varulv möter drake". Han är en sympatisk liten kille som är som killar är mest, med några undantag: han är föräldra-lös, han är varulv och han bor på Farraway Hall, ett slags djurpark för sällsynta och utrotningshotade vilddjur. Där umgås han dagligen med jättar, älvor, stentroll och spöken - för att bara nämna några av de vidunder som rör sig i parken.

Farraway Hall drivs av Kungliga sällskapet för förhindrande av grymhet mot djur, KSFGD, och ett sådant sällskap behövs verkligen. I serien förekommer många tvivelaktiga typer som kan tänka sig att plåga vilddjuren på ett eller annat sätt, antingen för att tjäna pengar eller för sitt eget höga nöjes skull. Aktuella frågor om miljöförstöring och djurplågeri tas här upp, fast inte på ett "pekpinnemässigt" sätt, utan invävda i ett sträckläsarmysterium.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varulv möter drake. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gav den i present till min dotter. Hon tyckte den var...
    Harriet Åström, 5 september 2013

    Gav den i present till min dotter. Hon tyckte den var hur spännande som helst och återberättade den för mig allt eftersom hon läste. Hon gillade den skarpt. Min dotter är tio år.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Varulv möter drake