Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2009-09-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Pija Lindenbaum
Dimensioner
295 x 225 x 7 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129670035
Siv sover vilse (inbunden)

Siv sover vilse

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-09-08
141
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Siv har blivit bästis med Cerisia. Hon älskar henne! Cerisia har två marsvin och en hund som heter Pållan. Cerisias storebrorsa heter Elme. Själv heter Siv bara Siv.
Cerisia bor i ett annat hus och nu ska Siv sova över hos henne första gången.

Cerisia bor i en stor våning med många dörrar. Där bor även hennes mamma, pappa, gammelfarmor, hennes storebror Elme, hunden Pållan och två marsvin som luktar messmör.

Mamman försöker få Cerisia att bli en snäll flicka, men Cerisia gör lite som hon vill. Hon tävlar i tuffhet med sin storebror Elme och ser till att hon får fördelar, oavsett det gäller bästa sängplats, flera isglassar eller många kex.

Cerisia hittar på så spännande saker, tycker Siv, men att sova med släckt lampa och Pållan på benen är ingen höjdare. Siv vaknar på natten och upptäcker att Cerisia är borta. Siv går ut i lägenheten för att leta efter henne, där är rummen annorlunda och drömlika. Siv måste leta bakom dörrarna i den stora röda hallen och till slut hittar hon som väl är Cerisia.

Sivs känslor känner alla igen sig i; att sova över hemma hos bästa vännen blir inte vad man föreställer sig. Allt är på ett annat sätt, dofterna, maten, relationerna. Pija Lindenbaum skruvar dessutom till sin berättelse på sitt speciella vis, här gestaltar hon på en gång en inre och en yttre upplevelse. Det blir tokigt, roligt, lite konstigt och mycket typiskt, precis så som det är i vanliga familjer.

Siv sover vilse belönades med Deutscher Jugendliteraturpreis 2012.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Siv sover vilse
 2. +
 3. Vi måste till jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi måste till jobbet av Pija Lindenbaum (inbunden).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Siv sover vilse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbara bilder som expanderar texten till en helhet...
  Katharina , 10 maj 2013

  Underbara bilder som expanderar texten till en helhet och till det äventyr det är att sova borta hos någon annan människa. Slutet känns befriande och erfarenhetsförankrat i barnets verklighet.

 2. Tänkvärd bok.
  saramadeleine.se, 7 september 2011

  Denna bok är verkligen tänkvärd. När jag läste boken var det som att färdas tillbaka till tiden när jag var barn själv. Denna bok pekar typiskt tillbaka på den tiden i utvecklingen när barnet anser sig själv ska bestämma och hur det andra barnet står bredvid och inte vågar säga ifrån. Boken är bra och läsvärd.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pija Lindenbaum