Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2009-08-13
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
100 g
SAB
uHc
ISBN
9789129671810
För bra för att dö (pocket)

För bra för att dö

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2009-08-13
49
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Hon sätter pekfingret och långfingret mot tinningen.
Låtsas trycka av.
Pang, du är död."

Stella lever sitt liv om nätterna, i skydd av mörkret. Hon har sina råttor och sin dator. Hon tror att hon väger mer än tre siffror, men hon vill inte ställa sig på vågen för att få veta. I skolan härskar drottning Alva och hennes hov. De har smulat sönder Stella under lång tid, sakta malt ner henne. Men så händer något avgörande, i duschen efter gympan precis innan påsklovet.
Stella bestämmer sig för att göra allvar av det som hon har tänkt på en längre tid. Ta bort sig själv. Försvinna. Glida ut genom dörren. Ta livet av sig. På nätet träffar hon Joel, som också vill dö men av helt andra skäl. De två bestämmer sig för att bilda en självmordspakt. Joel säger att han vet ett hemligt ställe som är bra att dö på.
Vi får följa deras väg inåt mörkret tills något oväntat händer.

En bok om utanförskap, ensamhet och dödslängtan. Om det vi helst inte vill prata om eller fråga om. Men också en bok om vänskap på de mest oväntade platser och om att förändring och hopp faktiskt är möjligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av För bra för att dö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra eller dålig denna måste vara läst!
  Danielica Eklind, 20 mars 2018

  Detta är en bok som handlar om självmord jag tycket att den var rätt bra eftersom att jag fick en förståelse över hur karaktärerna i boken mår och deras tankar kring livet. Den var väldigt bra och att det väcker mycket tankar kring vardags livet om hur vi behandlar varandra.

  Detta handlar om en tjej som blir mobbad i skolan av ett gäng tjejer gängets ledare har det inte lätt för att det inte ska märkas går hon på Stella och tjej gänget är ett par tjejer som är osäkra och vet inte hu... Läs hela recensionen

 2. Lite för hastigt "på" in i handlingen
  E. Eliana, 1 april 2014

  Bra bok men känns aningen stressad. Börjar i princip direkt med huvudhandlingen och sedan dör det ut väldigt fort. Saknar lite uppbyggnad och lite bättre avslut. Lite tafatt i slutet men överlag en bra bok som är läsvärd!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om För bra för att dö