Gröngölingen är på väg : dikter för barn och andra (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
53
Utgivningsdatum
2010-06-09
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Katarina Olausson Säll
Dimensioner
185 x 155 x 10 mm
Vikt
164 g
SAB
Hcf.03
ISBN
9789129672152
Gröngölingen är på väg : dikter för barn och andra (kartonnage)

Gröngölingen är på väg : dikter för barn och andra

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2010-06-09

Slutsåld

Gröngölingen är på väg innehåller ett pärlband av den svenska barnkulturens vackraste dikter. Det är här du hittar Nu föds ett barn, Någon gång ska vi dö, Jag ligger på en äng, Tänk alla millioner år.

Det kommer tillfällen i livet när vi vill läsa en vacker dikt, för att skapa en stämningsfull inramning, det kan vara en examen, födelsedag, begravning. Eller för att bara njuta av poesi en stund.
Vare sig vi söker efter dikter som kraftkälla och tröst, eller som ett uttryck för djupa känslor och vördnad för livet finner vi något särskilt i Barbro Lindgrens klassiska diktsamling Gröngölingen är på väg.
Barbro Lindgren skrev boken 1974, inom några år hade den sålts i 16 000 exemplar. I dag är den en eftersökt klassiker och en älskad bok som ofta citeras och vars dikter återkommer gång på gång i samlingsvolymer med den bästa svenska lyriken.

I den nya utgåvan av Gröngölingen är på väg finns nio av Katarina Olausson Sälls vackra blyertsillustrationer från originalutgåvan. Boken har fått en ny formgivning, ny typografi och ett något generösare format än originalutgåvan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gröngölingen är på väg : dikter för barn och andra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En älskad bok i repris.
  Berit Kristina Lidar, 16 maj 2017

  En gammal kär vän.
  Den enda bok jag övervägt att en gång stjäla på mitt bibliotek.
  Där finns så mycket godbitar och så mycket tänkvärt

 2. En klassiker.
  Klara, 28 juni 2015

  Fick den av mamma 1983, när jag var fem år. Den fanns med länge, sidorna är nerklottrade med stjärnor (på de dikter som jag tyckte bäst om för tillfället) och understrykningar. Jag kan flera av texterna utantill, och när jag såg att den fanns i nytryck (större men lika fin) köpte jag den till min egen lilla dotter.

 3. UMW
  Ulla Märtha Wärst (Hoburgen Gotland), 28 april 2014

  En helt fantastisk Bok, av en Fantastisk førfattare. Den ger trøst och även glädje. Enkla verser som jag läst med eftertanke.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Barbro Lindgren