Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2010-04-22
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Pernilla Stalfelt
Dimensioner
236 x 177 x 8 mm
Vikt
260 g
SAB
uDh
ISBN
9789129672299

Livetboken

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2010-04-22
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Pernilla Stalfelt har än en gång tagit sig an ett svårt ämne. Att skriva om livet för barn är en konst som få behärskar. Pernilla Stalfelt vågar och hon gör det bra!

Livet kan vara stort och väldigt litet, roligt och hemskt tråkigt, långt men ibland alldeles för kort. Pernilla Stalfelts senaste bok handlar om livet. Om att födas, om att dö och om allt som händer där emellan. Om hur tiden går och om vad man kan göra under ett liv, till exempel pussas med luciakronor, fånga fjärilar eller stå och vänta vid rödljus.

Men hur kan man ta reda på att man verkligen lever? Och varför är mat så viktigt för livet? Livetboken innehåller inga sanningar eller lösningar, men en del förklaringar. Pernilla Stalfelts tankar om livet är roliga, sorgliga och högst personliga. Ingen kan som hon behandla ämnen som berör, men som ibland är svåra att greppa.

Pernilla Stalfelt är en av Sveriges mest djärva och intressanta barnboksförfattare. Sedan debuten med Hårboken (1996) har hon med sin förmåga att hantera svåra ämnen på ett begripligt och glädjefullt sätt skapat bilderböcker för alla åldrar. Få kan som hon interagera med barnen, få dem intresserade, roade och berörda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livetboken
 2. +
 3. Dödenboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödenboken av Pernilla Stalfelt (kartonnage).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Livetboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och lärorik!

  Vad är liv egentligen? Det finns lika många svar på den frågan som stjärnor i rymden. Men i den här boken får vi en hel del spännande svar!

  Livet. Vad innebär det? Naturligtvis kan det bero på vem Du är och hur Du uppfattar det. Men man kan också se till vad vetskapen kommit fram till och annan typ av faktabaserad kunskap.

 2. Favorit hos 5-åringen
  -, 23 januari 2016

  Denna bok har hos oss varit en favorit hos 4-5-åringen och vi har läst den många gånger, särskilt uppslaget om livets gång har varit spännande att undersöka och diskutera kring tillsammans.

 3. Livetboken har barnbarnen läst och skrattat hjärtligt...
  Solweig Carsbo Gustafsson (Vaxholm), 22 augusti 2013

  Livetboken har barnbarnen läst och skrattat hjärtligt åt. Jag kan rekommendera den även till vuxna som vill kunna förklara livet lite enklare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pernilla Stalfelt