Massor av pocketfynd
Vitas hemlighet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2010-09-16
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Maria Nilsson Thore
Dimensioner
205 x 154 x 10 mm
Vikt
278 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129672916
Vitas hemlighet (kartonnage)

Vitas hemlighet

Kartonnage Svenska, 2010-09-16

Slutsåld

Kerstin Lundberg Hahn är en mästare på att skriva deckare för mellanstadieåldern. Det här är hennes första kapitelbok för de lite yngre läsarna.

Vita Olsson är sju år och den enda i sin klass som inte tappat framtänderna ännu. Hon bor med sin mamma i ett vitt hus, och i bottenplanet ligger pizzeria Amore. Lukten av pizza får henne att tänka på pappa som flyttat tillbaka till Italien och gift sig med en ny kvinna. Nu ska de få en bebis, och Vita som vill ha en lillebror mest i hela världen.

Plötsligt en natt hör hon ylanden nerifrån pizzerian, och några dagar senare får hon syn på ett glödande öga i det dunkla trapphuset. Nästa gång det är fullmåne är hon övertygad om att det flyttat in en varulv där ...

Kerstin Lundberg Hahn har hittat en ny språklig ton i den här berättelsen och beskriver på pricken hur det är att vara sju, tappa tänder, fundera över de stora frågorna om hur allt hänger ihop. Till det kommer Maria Nilsson Thores fantastiska illustrationer som förstärker känslorna och tonen i boken till max. Det är en perfekt högläsningsbok som har både spänning, allvar och mycket hopp i sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vitas hemlighet