Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2010-08-31
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
200 x 140 x 23 mm
Vikt
453 g
SAB
uHc
ISBN
9789129673739
Snart är jag borta (kartonnage)

Snart är jag borta

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2010-08-31

Slutsåld

Om att längta bort, att längta efter att vara någon annan, om kärlek, om snygga killar och såriga tjejer, om saker som känns, om saker som går sönder. Hanna Jedviks debut kryper under huden.

Maja bankar huvudet i väggen och drömmer om kärlek. Hon kan tänka sig en kille som Håkan Hellström. Alla tror hon är stark, det är ingen som ser det där som skaver på insidan. Hon vill att saker ska kännas. Maja har svar på tal, är klok och kontrollerad, det säger hennes kompis Lina i alla fall. Maja skulle aldrig ha följt med fyra killar på efterfest, som Lina gjorde. Lina som önskar att hon kunde skylla det som hände på någon annan än sig själv.

Maja och Lina är som natt och dag, fastän de är så lika. Medan Maja alltid gör sitt bästa för att hålla skenet uppe, aldrig gråta, bli arg eller skrika, gör Lina vad som faller henne in. Maja är ett fladdrande kärleksvrak och Lina verkar aldrig ens bli kär, hon vågar inte ens lita på någon, för allt man får är skit. Maja längtar till storstan, Göteborg, och Lina orkar knappt leva med sig själv. De är varandras allra närmaste vänner, men det finns alltid hemligheter som man inte kan berätta för någon enda.

Hanna Jedvik debuterar med en övertygande och trovärdig roman om vänskap, kärlek, lojalitet, och om hur lätt saker kan gå sönder. Tempot är högt, texten har ett bra driv och går direkt under huden. Är du femton-sexton kommer igenkänningen vara skyhög.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Snart är jag borta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lovande men når inte ända fram
    Lisa (Stockholm), 2 april 2011

    Jag tycker att boken lovar mycket men den faller lite platt. Ämnet är gripande, men ändå blir jag aldrig gripen. Jag saknar djupet. Och jag skulle nångång vilja läsa om tjejer som faktiskt trivs med att bo i en småstad utan att för den delen vara trista och utan ambitioner. Majas fd kompisar klär sig likadant och deras pojkvänner är alla kompisar och de tycker att Maja är sååå konstig som har svartfärgat hår. Det känns lite förlegat. Det måste väl finnas tjejer som är coola och har färgat håret OCH som vill bo kvar i hemstaden? Eller?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hanna Jedvik

  • Kurt Cobain finns inte mer

    Hanna Jedvik

    Du har svart T-shirt, silverringar i örat, bortskavt grönt nagellack. Hej! säger jag lågt men får inget svar. Omsluten av det ljudlösa kladdar jag i kollegieblocket. Skriver THE CURE Skriver SISTERS OF MERCY Skriver BOYS DON T CRY När lektionen är...

Bloggat om Snart är jag borta