Den femte systern (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jannike Faltin (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2010-03-18
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
uHc
ISBN
9789129674231
Den femte systern (pocket)

Den femte systern

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-03-18

Slutsåld

En helt unik blodisande skräckdeckare av hyllade författaren Mårten Sandén. Nu i pocket.

För tvåhundra år sedan fanns en man vid namn Karmelius i Nyköping. Frestad av makten tillkallar han mörkrets furste och med hjälp av sina fem döttrar lyckas han öppna porten till helvetet.
Tvåhundra år senare sitter den gravida Elisabeth från hembygdsmuséet med sin praktikant Jannike och en nedfryst vätte i en piketbuss. De är på väg till Martinsson som förestår Byrån för särskilda efterforskningar i Stockholm. Byrån förstår genast att vätten - som har anfallit Elisabeth med yxa - har agerat på uppdrag av någon av de fem döttrarna. De tror att de har koll på alla Karmelius ättlingar, men har de verkligen det?

Obeskrivligt läskigt när dåtid möter nutid, ung flicka möter uråldrig ondska, stenar blöder, vättar attackerar och en liten ofödd bebis kan utlösa domedagen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den femte systern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En kuslig fantasyhistoria med stark...
  Björn, 7 maj 2013

  En kuslig fantasyhistoria med stark nagelbitningsfaktor och välgörande inslag av bisarr komik. Intressant också genom sin användning av normal svensk nutidsmiljö, blandad med traditionella attribut ur svensk folksaga. Den femte systern är första delen i trilogin om Jannike, flickan av resandesläkt som utvecklas från cool, strulig tonåring till mogen och ansvarsfull kämpe mot mänsklig och omänsklig ondska.

 2. bridgeblandning?
  sara h, 29 juni 2011

  Vad skulle du göra om en rödögd vätte med en yxa i hand, skulle spring rakt emot dig i en attack? Bokens huvudperson Jannike löser det med ett frysrum och några timmar och en fryslåda.
  Boken är humoristisk, spännande, livlig och viktigt för mig : annorlunda! Att få läsa en relativt nytänkande bok med en stänk humor i det allvarliga är roligt att läsa, det gör mig spänd och samtidigt avslappnad. Men jag kanske inte är ensam om den där känslan när man släcker nattlampan så kan nog ta en ex... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mårten Sandén

Bloggat om Den femte systern