Eldprovet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Vildhäxa (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2011-08-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Karin Nyman
Originaltitel
Vildeheks
Dimensioner
205 x 155 x 10 mm
Vikt
370 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129677102
Eldprovet (kartonnage)

Eldprovet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-08-08

Slutsåld

"Det var den största katt jag någonsin sett. Lika stor som min vän Oscars labrador - och lika svart. Dess ögon lyste neongula i källaren. "Du är min nu", sa den och slickade sig om nosen med sin rosa tunga. "Min, min, min ..."

Clara är en vanlig, lite blyg tjej som älskar djur. Hennes alldagliga liv tar sig en överraskande vändning när hon blir angripen av en konstig katt som, förutom att lukta underligt av hav och tång, kan tala! Katten dyker upp på de mest märkliga ställen. När Clara dessutom blir inblandad i en mystisk olycka orsakad av ett slags fågelkvinna bestämmer sig Claras mamma för att berätta sanningen för sin dotter, en sanning som hon hittills hållit dold. Clara har övernaturliga förmågor och hennes familj tillhör en ätt av vildhäxor, en särskild sorts häxa som har en alldeles unik kontakt med allt det vilda - naturen och alla otämjda djur.

Claras mamma tar med henne till en okänd moster, Isa, som också är en vildhäxa. Clara invigs i häxlivets alla hemligheter och hon får gå på "boot camp" för att lära sig hantera sin nya värld. I början har Clara inte så stora tankar om sig själv, men resan till den magiska världen, mötet med Isa och andra häxor får långsamt Clara att förstå hur mycket som finns dolt i henne.
Fågelkvinnan visar sig vara den fallna vildhäxan Kimara, som till varje pris vill ha tag i Clara. För att kunna kämpa mot Kimara kommer Clara att behöva alla sina nyförvärvade häxförmågor ...

Nordens fantasydrottning är tillbaka med ännu en serie om trolldom och magi med en stark tjej i huvudrollen. Den här gången för en lite yngre läsekrets.

Omslag av Halewijn Bulckaen, www.halewijnbulckaen.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Eldprovet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Eldprovet
    bokbruden (ö-vik), 27 juni 2012

    Jag trodde inte alls att den skulle vara så bra men den var jättejättebra! Kommer bli superkul att läsa 2:an! Jag trodde också att den inte skulle vara i nutid men det var den :D

  2. Häxbok för yngre
    Hobbybibliotekarien, 27 december 2011

    Clara lever med sin mamma som är frilansjournalist. Clara själv går i femman och är något försenad, denna morgon, då hon stöter ihop med en katt som är lika stor som en labrador, och katten anfaller och river henne i ansiktet. Efter det är inget sig likt. Claras mamma blir chockad men inte förvånad och de måste resa till moster Isa för att reda ut saker och ting. Flera underliga saker händer och Clara blir tvungen att stanna hos Isa och gå "i lära" för hon är en Vildhäxa vare sig hon vill el... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lene Kaaberbøl