Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Engelsfors-trilogin (del 3)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
868
Utgivningsdatum
2013-11-18
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
215 x 160 x 55 mm
Vikt
1128 g
SAB
uHc
ISBN
9789129677812
Nyckeln (kartonnage)

Nyckeln

(124 röster)  |  Läs 27 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2013-11-18
220
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor

Nu kommer äntligen Nyckeln, den tredje och avslutande delen i den populära Engelsforstrilogin. Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens böcker om tonårstjejerna i Engelsfors har gjort succé hos både läsare och kritiker. Första boken Cirkeln nominerades till Augustpriset 2011 och Engelsforstrilogin är såld till ett tjugotal länder.

Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nyckeln
 2. +
 3. Cirkeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg (pocket).

Köp båda 2 för 276

Kundrecensioner

Det finns 27 recensioner av Nyckeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En jättebra inblick i vad tonåringar brottas med
  Stefan Bernson, 24 mars 2015

  Jag fångades av hur tjejerna agerade mot och med varandra. Fantasystämningen störde inte intrycket att det handlar om verkliga människor och deras problem.

 2. Spännande
  Claudia, 4 september 2014

  Jag har läst tidigare böcker i trilogin. Jag tycker att det här är den allra bästa av dem. Välskriven och bra dialog. Karaktärerna kändes verkligare nu. Mycket spänning! Enda dåliga var slutet, för det kändes inte som ett slut, kändes som det kanske kunde bli en fortsättning....

 3. Jag är fast!!
  Frida, 27 augusti 2014

  Boken är mest åt det ungdomliga hållet, gillar man böcker med spänning och när inte allt är baserat på verkliga händelser men inte helt uppenbart heller, då är det en bok för dig!
  Jag är helt fångad i den!

 4. Alla åldrar!
  Nemo, 27 juni 2014

  Så vacker,vill inte att den ska ta slut!! Med lokalkännedom ännu bättre! Kampen mellan det onda/goda,hoppet om lite mer magi i tillvaron!

 5. Fångande
  Rebecka, 8 juni 2014

  Fångande ungdomsbok, det enda jag läst i fantasyväg, jag gillar verkligen trilogin. Språket är förstås enkelt men handlingen är underhållande. Sträckläsningsbok.

 6. Spännande och oförutsägbar
  Martina, 5 juni 2014

  Jättespännande avslutning på serien! Händer mängder med saker hela tiden så det är absolut ingen risk att man blir uttråkad :)

 7. Härlig avslutning
  "Bokmalen", 4 mars 2014

  Man hade oerhört höga förväntningar på denna bok och blev inte det minsta besviken utan tvärtom imponerad hur författarparet kunde sy ihop storyn på ett så underhållande sätt. Tycker nästan man kan ana en möjlighet att det skulle kunna komma uppföljningar men det kanske är att hoppas på för mycket!!?? Tempot är högt och man har svårt att bara lägga ifrån sig den här "tegelstenen". Man ska givetvis inte börja med denna del av trilogin utan för att lära känna alla karaktärer måste man börja frå... Läs hela recensionen

 8. Hade höga förväntningar efter de två första som båda...
  Anna Catharina Koski, 21 januari 2014

  Hade höga förväntningar efter de två första som båda var fantastiska!
  Den här blev helt enkelt...för mycket av det goda..

 9. Boken var jättebra, cirkeln är nog den bästa trilogi...
  Åsa Alexandersson, 16 januari 2014

  Boken var jättebra, cirkeln är nog den bästa trilogi jag läst. Nyckeln är väldigt spännande och man får svar på alla sina frågor man hade från förra boken (eld). Kan varmt rekommendera nyckeln, men man borde läsa cirkeln och eld innan man läser nyckeln.

 10. Den är bra, den är jättebra! Läste den intensivt, den...
  Bippsan, 8 januari 2014

  Den är bra, den är jättebra! Läste den intensivt, den går inte att lägga ifrån sig. Se till att ha gott om tid när du börjar läsa! och läs de två första böckerna i trilogin: Cirkeln och Eld. Beskrivs som en ungdomsbok men den kan läsas av både gammal och ung.

 11. Bra berättat, välkomponerat, spännande, magiskt. Har...
  Kajsa, 3 januari 2014

  Bra berättat, välkomponerat, spännande, magiskt. Har väntat hela hösten på boken. Genial upplösning. Bra gjort av författarna att verkligen avsluta. Det som imponerar mest är att det sker en utveckling hela tiden. Huvudpersonerna förändras och växer som människor samtidigt som deras häxkrafter utvecklas. Miljön är vår egen. Skönt att slippa fantasyvärldens papperskulliser. Det har varit en njutning att läsa hela trilogin.

 12. Det tog ca 100 sidor att komma in i storyn, sedan...
  Hobbybibliotekarien, 28 december 2013

  Det tog ca 100 sidor att komma in i storyn, sedan förra boken, men sedan var det bara att sträckläsa. Fast jag inte är en tonåring (målläsaren) så tycker jag om dessa och trivs med språket.
  Apokalypsen är nära och vilka skall nu stoppa den och rädda världen då tre av De utvalda redan är döda? De utvalda har ett år på sig att lista ut detta, eller är det kortare tid? Anna Karin, Minoo, Linnéa och Vanessa försöker förstå varför rådet skall göra en ny cirkel, hade De utvalda varit utbytbara ... Läs hela recensionen

 13. Äntligen fick man ett avslut på denna fantastiska...
  katarina karlsson, 20 december 2013

  Äntligen fick man ett avslut på denna fantastiska trilogi. Hur bra som helst, 800 sidor på 4 dar det är rekord för mig.

 14. Spännande bladvändare med överraskande upplösning. Det...
  Åsa Ljungström, 18 december 2013

  Spännande bladvändare med överraskande upplösning. Det svåra brukar vara att få till ett bra slut på historien. Det klarar de. Del tre är bättre än tvåan.

 15. Det har bara gått en dryg månad sedan de tragiska...
  Bokälskaren, 9 december 2013

  Det har bara gått en dryg månad sedan de tragiska händelserna i Engelsforsgymnasiets matsal, som slutade med att Max hamnade i koma. De utvalda får dock ingen tid att hämta sig innan deras värld åter vänds upp och ner. Hemligheter avslöjas, frågor får sina svar och lojaliteter prövas i den tredje och avslutande delen av Engelsforstrilogin.

  Jag vill inte avslöja mer av handlingen i Nyckeln, för att inte förstöra läsupplevelsen för dig som ännu inte har läst den. Jag kan dock berätta ... Läs hela recensionen

 16. Boken är bra. Inget sentimentalt dravel utan låter...
  GNn, 4 december 2013

  Boken är bra. Inget sentimentalt dravel utan låter bokens huvudpersoner möta svek, sjukdom, sexuellt utanförskap, död.. precis som livet.
  Dessutom är det en spännande serie böcker.
  Rekommenderas.

 17. Jag fick försöka läsa den långsamt för att den inte...
  Bob, 2 december 2013

  Jag fick försöka läsa den långsamt för att den inte skulle ta slut för snabbt! Helt fantastisk bokserie som är värd att läsa om och om igen.

 18. Nyckeln är precis lika bra som de två föregående...
  Cherie, 1 december 2013

  Nyckeln är precis lika bra som de två föregående böckerna. Spännande och lite omtumlande.
  Trots att böckerna i första hand är skrivna för ungdomar kan jag som vuxen uppskatta dem.

 19. Vill inte att den skall ta slut! Fantastisk berättelse...
  Lina H, 29 november 2013

  Vill inte att den skall ta slut! Fantastisk berättelse för såväl unga som vuxna med precis det rätta måttet av svensk småstad, tonårstristess och magi.

 20. En värdig avslutning på en väldigt bra trilogi....
  Sofia , 28 november 2013

  En värdig avslutning på en väldigt bra trilogi. Härligt att den är så lång - och ändå var den alldeles för kort, för jag ville inte skiljas från karaktärerna. Jag är avundsjuk på min dotter som har halva boken kvar... Även om den riktar sig främst till ungdomar har jag som är vuxen haft mycket nöje av den. Språket är bra och det är ett bra grepp att låta talspråk vara skilt från skriftspråk t ex genom att i talspråk skriva "dom" och i skriftspråk "de/dem". Jag gillar att huvudpersonerna tillå... Läs hela recensionen

 21. Undebar känsla! Läsaren förflyttar sig lever och bor...
  Alienhäxan, 28 november 2013

  Undebar känsla! Läsaren förflyttar sig lever och bor tillsammans med häxorna i Engelsfors. Är det säkert att det inte är på riktigt?

 22. Jag tycker nyckeln är mycket bättre än eld....
  Kamilla Maria Persson, 28 november 2013

  Jag tycker nyckeln är mycket bättre än eld. Författarna knyter ihop storyn på ett bra sätt :D Men bäst var första boken men det är de nästan alltid.

 23. Har inte läst färdigt än men eftersom de andra har...
  Gullvi Hjelm Boström, 28 november 2013

  Har inte läst färdigt än men eftersom de andra har varit jättebra så är säkert denna oxå det. Hittills iallafall.

 24. Man kastas in i handlingen på en gång, sen stiger bara...
  Sandra Sälléber, 28 november 2013

  Man kastas in i handlingen på en gång, sen stiger bara spänningen fram till slutet. Ett värdigt avslut på denna underbara trilogi.

 25. Utmärkt avslutning på trilogin, beklagar bara att...
  Dick Sahlberg, 28 november 2013

  Utmärkt avslutning på trilogin, beklagar bara att serien nu tycks vara slut. Trilogin sägs vända sig främst till en tonårspublik, men jag vet att den blivit favorit också bland många vuxna läsare. Rekommenderas.

 26. Första delen av trilogin var spännande. Andra delen...
  GittaG, 18 november 2013

  Första delen av trilogin var spännande. Andra delen bättre. Nyckeln är hisnande. Jag sträckläste den omedelbart som jag fick e-boken. Sista natten gick åt den. Den överraskar i sina vändningar, färgrikdom och komplexitet. Grattis och stort tack för boken.

 27. Liksom de andra böckerna i samma serie, så är denna...
  Josefine Ömar, 17 november 2013

  Liksom de andra böckerna i samma serie, så är denna fängslande och svår att lägga ifrån sig. Jag gillar att det är så många sidor att den skulle kunna rymma två böcker. Tycker det är lite jobbigt att man skrivit "dom" istället för "de" eller "dem", men det blir ju dessutom en lite mer personlig prägel på det hela.

Visa alla 27 recensioner

Recensioner i media

"Jag-kan-inte-sluta-läsa!" Bokomaten, om Eld

"Cirkeln kan göra vem som helst till bokslukare" Sydsvenskan

"Den här boken kommer att bli kult - och det med rätta" Sunday Telegraph, om Cirkeln

Bloggat om Nyckeln

Bokvideo