Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2013-01-17
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Joar Tiberg
Originaltitel
Annie du lac
Illustratör/Fotograf
Kitty Crowther
Dimensioner
246 x 175 x 9 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129679137
Annie från sjön (kartonnage)

Annie från sjön

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2013-01-17

Slutsåld

Annie från sjön är en finstämd och otroligt vacker bilderbok om ensamhet och mörker men också om kärlek, vänskap och om behovet av att vara behövd.

Annie bor ensam vid sjön. Sen hennes mamma dog känns livet inte roligt längre. En natt vaknar hon och känner att hon fått nog. Hon går ner till sjön och hoppar i. I sjön finns tre jättar. Vänskapen med dem blir en vändpunkt för Annie. Och när de ber henne om hjälp, att hitta tre jättekvinnor att gifta sig med, tar hon dem till havet där jättekvinnorna bor.

"Att promenera med tre jättar kommer att bli en utmaning", skrattar hon.

Men i havet finns det bara två makar till jättarna. Tillsammans med den tredje, Émile, återvänder Annie till sjön, orolig för vad som kommer att hända med sin vän. Om han inte gifter sig innan han blir vuxen kommer något fruktansvärt att ske. De tar ett smärtsamt, tårfyllt avsked. Sen faller Annie i djup sömn. När hon vaknar skiner solen och Émile kommer emot henne. Inte längre som en jätte, utan som en man i Annies storlek. De faller lyckliga i varandras armar.

Så här slutar historien om Annie. Stäng varsamt boken och låt Annie leva sin vackra historia med Émile.

Kitty Crowther är inte bara en enastående illustratör, historien om Annie är magisk, stämningsfull, tankeväckande och väldigt speciell. I Frankrike tilldelades boken det prestigefyllda Baobabpriset 2009.

Kitty Crowther är 2010 års Almapristagare. Ur juryns motivering:

"Kitty Crowther är linjens mästare, men också stämningens. Hon förvaltar, förvandlar och förnyar bilderboksberättandet. I hennes värld står dörren mellan fantasi och verklighet vidöppen."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Annie från sjön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. På ett så bra sätt beskriver författaren det svåra...
    K&A, 22 november 2013

    På ett så bra sätt beskriver författaren det svåra livet ibland har att ge, själslig smärta av sorg, ensamhet och dödslängtan. Mänsklig närhet skapar en vändning!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kitty Crowther