Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2011-07-04
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129679816
I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig (e-bok)

I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2011-07-04
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Superstarkt och brännande aktuellt!

Sextonåriga Ombeni har flytt från krigets Kongo till Sverige. Hon är äldsta dottern i en stor familj. Har bevittnat fruktansvärt våld i sitt hemland, bilder som ständigt finns på hennes näthinna. Hon bor i norra Sverige, i egen lägenhet, hon går på gymnasiet, och ingen fattar vad hon har varit med om - hennes familj är till stora delar utplånad, hon vet inte om hennes systrar fortfarande är livet. Nätterna är värst, varenda natt drömmer hon om allt det fruktansvärda, om våldtäkterna, om de döda. Samtidigt är hon livrädd för att glömma hur familjen såg ut.

Christina Wahldén var i Kongo två gånger under 2008-2009 för att skriva en reportagebok till Röda Korset, det blev också en reportageserie i Svenska Dagbladet. Hon kom i kontakt med en ung flicka som, precis som flickan i boken, ensam flytt till Sverige.
I Kongo har drygt fem och en halv miljon människor dött sedan krigsutbrottet 1998. Det är den dödligaste väpnade konflikten i världen sedan andra världskriget. Hundratusentals kvinnor och flickor har våldtagits igen och igen av olika väpnade grupper.

En bok som borde användas i alla gymnasieskolor!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig