Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2012-03-27
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Moa Schulman
Dimensioner
205 x 155 x 17 mm
Vikt
380 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129680157
Ett hus utan speglar (kartonnage)

Ett hus utan speglar

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2012-03-27

Slutsåld

"Var har du varit, Signe?"
Hon log mot mig när jag vände mig om. Hon såg helt oskadd ut." Jag träffade någon", sa hon. "Vi lekte lite."

Henriettas hus är som gjort för kurragömmalek, fyllt av trappor, skrymslen och garderober. Thomasines pappa brukar säga att han knappt vet hur många rum där finns. En gång i tiden var Henrietta en firad skådespelerska. Men nu ligger hon där uppe på vindsrummet och väntar på att dö, och hela släkten har samlats i huset för att vaka.
Thomasine är elva år och till en början tycker hon att det är roligt med det stora gamla huset och alla kusinerna. Men så börjar oförklarliga saker att ske. Varför finns det ett rum där husets alla husets speglar förvaras? Vem är den lilla flickan som de möter där, kommer hon verkligen från en annan tid? Och hur ska man tyda förändringen hos alla de som vistats i spegelrummet?

Mårten Sandén har skrivit en klassiskt mystisk historia med vacker gåtfull stämning som ger rysningar längs ryggraden. Thomasine dras in i en härva av märkliga upplevelser som ger henne svar på frågor hon länge gått och funderat på. Och som hjälper henne att slutföra ett sorgearbete.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett hus utan speglar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket välskriven, spännande och mångbottnad...
    Björn, 8 juli 2013

    En mycket välskriven, spännande och mångbottnad berättelse som väcker frågor och eftertanke hos både barn och vuxna läsare. Känns som en klassiker.

  2. En obehaglig bok ur barnets perspektiv
    Jonna Lindberg, 16 december 2012

    Ett hus utan speglar är både tung och obehaglig. Den visar vad som kan hända med människor som går vilse i livet, och vad sorg kan göra med oss. Allt får vi se ur Thomasines perspektiv, vilket gör det desto mer smärtsamt, men inte mindre realistiskt. Vuxna som är mitt uppe i sitt. Som inte ser hur barn påverkas av en deprimerad förälder eller förlusten efter ett syskon. Här får vi dessutom en övernaturlig tvist på det hela, vilket författaren lyckas riktigt bra med. Det finns ett budskap om a... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mårten Sandén

Bloggat om Ett hus utan speglar

Bokvideo