Cirkeln (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Engelsfors-trilogin (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Inläsare
Julia Dufvenius
Utgivningsdatum
2011-11-28
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
122 x 135 x 6 mm
Vikt
50 g
SAB
uHc/LC
ISBN
9789129680232
Cirkeln (mp3-skiva)

Cirkeln

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva Svenska, 2011-11-28

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Till Engelsforssidan >>

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.

2012 kom fortsättningen Eld och hösten 2013 stod slutstriden i sista romanen Nyckeln.

Cirkeln nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Serien är såld till trettio länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cirkeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd och rekommenderas!
    Malin H, 31 mars 2012

    Då många slutit upp i en slags hyllningskör inför den boken var jag allmänt skeptisk, det är också anledningen till att jag har väntat med den tills nu. Den var dock mycket bättre än vad jag hade kunnat vänta mig!

    Boken börjar ganska direkt med ett självmord och redan där är det svårt att släppa boken. När man sedan börjar misstänka de olika karaktärerna, den mycket skumma rektorn och till och med en gåtfull liten katt vet man att man har fastnat.

    Det som drar ner mitt betyg... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Cirkeln