Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2012-03-30
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
280 g
SAB
uHci
ISBN
9789129680690
Elin under havet (häftad)

Elin under havet

Häftad,  Svenska, 2012-03-30

Slutsåld

Elin är ensam. Hennes mamma är oftast upptagen och hennes pappa jobbar hela tiden. När Elin söker efter en kampsportstudio får hon kontakt med tränaren André. Han verkar snäll och inte för framfusig. Efter att ha chattat om sport några gånger föreslår han att Elin ska komma förbi studion så att han kan få visa hur det går till. Elin känner sig både glad och sedd och anar inget ont, men det visar sig att André har helt andra tankar med mötet.

En mörk berättelse om en ung, ensam flicka som blir utsatt för övergrepp. När verkligheten blir för skrämmande flyr hon in i fantasin. Så småningom kommer hon igenom och ut på andra sidan.
En grafisk roman med vackra svartvita bilder som riktar sig till barn från elva år och uppåt. Ett utmärkt redskap att använda i samtal om det svåraste svåra.

"Uttrycket grooming betyder att vuxna, ofta med en påhittad identitet, aktivt försöker skapa en förtroendefull relation med barn på nätet i avsikt att senare utsätta dem för sexuella övergrepp. Ett möte på internet kan till en början verka oskyldigt men kan snabbt förvandlas till en mardröm. I en undersökning från Brå, Brottsförebyggande rådet, framkommer att nästan varannan 15-årig flicka har utsatts för oönskade sexkontakter av en vuxen via internet." Källa: ECPAT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »