En himla historia : kungar, drottningar och kalabalik (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Anna Jonsson
Dimensioner
220 x 180 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129681093

En himla historia : kungar, drottningar och kalabalik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2012-09-06

Slutsåld

Efter klassens besök på Livrustkammaren blir Hedda och Dilvin kvar. När museet stänger och mörkret sänker sig börjar konstiga saker hända. Barnen får stifta bekantskap med Gustav II Adolfs spöke och tvingas ge sig ut på en tidsresa genom Sverige för att utföra olika uppdrag. De måste hindra drottning Kristina från att abdikera, hitta mordvapnet som Gustav III dödades med och en massa andra grejer. Om de misslyckas med något av de nio uppdragen får de aldrig komma hem igen

En himla historia är något så ovanligt som en äventyrsberättelse och en faktabok i ett. Varje kapitel beskriver en viktig händelse i Sveriges historia och ett svårt uppdrag som Hedda och Dilvin måste klara av. Kapitlen avslutas med en faktaruta där man får lära sig mer om den specifika händelsen och tidsepoken. Sofi Hjorts text är kul, klurig och lätt att ta till sig, och Anna Jonssons illustrationer är fantasifulla och modiga. Blandningen mellan collage och tecknade bilder ger berättelsen extra liv och edge.

En himla historia är ett samarbete mellan Rabén & Sjögren och Livrustkammaren. All fakta är noggrant granskad av museets pedagoger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En himla historia : kungar, drottningar och kalabalik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Toppen!
    linda sojde, 29 maj 2015

    En spännande och bra bok. Roligt att kombinera med (flera) besök vid Livrustkammaren! Toppen! -Fram med fler såna här spännande böcker, som bygger på fakta. Fin historia invävd med lagom mycket historiefakta. (Mitt barn är snart 6 år).

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om En himla historia : kungar, drottningar o...