Björnens sång (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2012-09-07
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Birgitta Westin
Originaltitel
Une chanson d'ourse
Illustratör/Fotograf
Benjamin Chaud
Dimensioner
370 x 240 x 10 mm
Vikt
525 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129681161

Björnens sång

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-09-07

Slutsåld

En höstdag, när Pappa björn och Lilla björn gått i ide flyger ett sent bi förbi. Inget bi utan honung, tänker Lilla björn och skuttar efter. Även Pappa björn vaknar och skyndar ut. Men Lilla björn syns ingenstans, han jagar biet långt borta i skogen. Jakten fortsätter in i en stad, biet surrar före och björnungen jagar efter och Pappa björn skumpar på bland bilar och bussar.

Plötsligt tappar pappans känsliga nos doftspåret efter Lilla björn. Men mellan två pelare, långt borta, slinker en liten björnrumpa in i ett stort hus (L'Opéra Garnier i Paris). Pappa björn smiter efter. Aldrig har han sett ett så vackert ställe. Det gnistrar som av tusentals eldflugor i skogen. Överallt kryllar det av folk; publik kommer, dansare värmer upp, scenarbetare donar, sångare sjunger upp sig och musiker stämmer instrument. Men ingenstans finns hans unge. Pappan följer tonerna av musik, han kliver, klättrar, bländas, faller och hamnar i en jättelampa, som brakar ner. Plötsligt står han ensam mitt på en stor scen, i spillrorna av en kristallkrona! Musiken tystnar och publiken stirrar. Men Pappa björn finner sig och stämmer upp i sång: GROOOOOAAAARRRR!!! När publiken flytt i panik hörs bara ljudet av applåderande små tassar i salongen. Där sitter ju Lilla björn! Och inte nog med det, han vet var det finns honung. I bikuporna uppe på operans tak, som för övrigt är en alldeles idealisk plats för ett nytt ide!

Benjamin Chaud har skapat ett praktverk i grandiost bilderboksformat. Det är en riktigt stor bilderboksmakare som bjuder på denna underbart vackra godnattsaga, där man dessutom får titta, leta efter och hitta Lilla björn någonstans i varje uppslag. Att ett honungsbi har en biroll i storyn är ingen slump, Benjamin Chaud är son till en biodlare i franska alperna. Och att det finns bikupor och bin som producerar honung på Opéra Garniers tak är alldeles sant!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Björnens sång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En njutning att läsa!
    Myggan, 7 november 2015

    Den här boken ger även den vuxne som läser för barnet en litterär och konstnärlig upplevelse. Bättre kan det inte bli!

  2. Björnens sång är en vänlig och rar historia och trots...
    farmor, 7 oktober 2013

    Björnens sång är en vänlig och rar historia och trots att bilderna är lite murriga i tonen är de roliga, detaljrika och de tillför ett spännande moment; Vart har den lilla björnen tagit vägen? Både lyssnare och läsare engageras.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Benjamin Chaud