Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2012-06-15
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
205 x 155 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129681239
Skuggan i väggen (kartonnage)

Skuggan i väggen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2012-06-15
129
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vet du om att det är ett spökhus?" säger Claudia. "Det bodde en tjej där en gång som dog, och nu spökar hon. Hon blev mördad. Knuffad i älven. Drunknade. Och ingen vet vem som gjorde det!"

En gammal skröplig villa ligger lite för sig själv utanför en by i norr där solen lyser långt in på natten om sommaren. Hit flyttar Mikaela, eller Micke som hon kallas. Det är inte första gången hon tvingas bryta upp sin tillvaro men den här gången är det annorlunda, säger mamma. Hon har fått jobb på vårdhemmet i byn och skolan som Micke ska börja i är liten och mysig. Och först går det bra. Claudia och Stina verkar vilja bli vän med Micke på en gång. Men det är något som inte riktigt stämmer i klassen. Tjejerna har liksom ett annat sätt att vara och Micke känner sig ensam. Och så är det nåt med Wille, den stökiga killen. Varför är han så utanför?

Samtidigt som Micke försöker finna sin plats på det nya stället börjar det ske märkliga saker i huset de just flyttat in i. På väggen i hennes rum finns en stor fläck. Den ser ut som en skugga av en liten flicka och Micke kommer på sig själv med att börja prata med den. Plötsligt tänds taklampan mitt i natten. Gamla skolkataloger är framplockade. Knak och hasanden hörs överallt. Kan det verkligen vara flickan som en gång bodde i huset som spökar? Är det hon som är skuggan i väggen? Försöker hon säga Micke något? Micke hittar tråd efter tråd och börjar nysta upp en oändligt sorglig historia som aldrig fått ett riktigt slut. En historia som fortfarande påverkar flera människor i den lilla byn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggan i väggen
  2. +
  3. Blodigt allvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodigt allvar av Kerstin Lundberg Hahn (inbunden).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggan i väggen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Micke (Mikaela) är en tjej som inte tror på spöken men...
    Hobbybibliotekarien, 15 december 2013

    Micke (Mikaela) är en tjej som inte tror på spöken men samtidigt har respekt för det som sker. Hon flyttar (igen) med sin mamma, denna gång till en lite by i Norrland. I klassen där Micke skall börja går det åtta barn, nio med Micke och det är så mysigt så"eller inte.
    I det stora huset spökar det säger ryktet och det är nog sant för något konstigt är det med skuggan på väggen i Mickes rum. Vems är det? Mamma jabbar på ett äldreboende och där får Micke ett av svaren. Ellis skugga är det. M... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skuggan i väggen