Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2012-02-28
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
130 g
SAB
uHc
ISBN
9789129682205

Synvilla

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2012-02-28
44 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Samuel har alltid varit utanför. Innan hans mamma dog sökte hon hjälp hos en psykolog åt honom. Till och med hon tyckte att han var konstig och avvikande. Men nu är Samuel trött på att vara annorlunda - och han är trött på att vara. Med Slipknot på högsta volym i iPoden och en kniv i ena rockfickan går han på Gotlandsfärjan som ska ta honom och klassen med på den obligatoriska klassresan. Sista grejen de ska göra ihop i nian. Sista grejen innan de skingras. Sista grejen Samuel tänker göra - någonsin.

Ika är mamma till Emelie, klassens söta, populära blondin. Kvällen före klassresan ringer Emelies lärare och ber Ika att följa med. Någon annan förälder har fått förhinder. Då ser Ika sin chans, några dagar tillsammans på Gotland då hon kan visa Emelie att hon är en schyst mamma som inte lägger sig i för mycket. Kanske kan deras kontakt bli bättre om Emelie bara ser att Ika finns där för henne?

Synvilla är en psykologisk thriller om en klass på väg mot en katastrof. Med knivskarp blick skildrar debutanten Karina Berg Johansson gruppdynamiken i tonårsgänget och de oseende lärarna, som föredrar att bekräfta elevernas roller i klassen i stället för att se vad som egentligen försiggår.
I berättelsen är Samuel rösten inifrån tonårsgänget, trots att han kämpar för att vara en outsider, och Ika är iakttagaren, ögat som upptäcker att det man ser vid första anblicken kanske bara är en synvilla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Synvilla
  2. +
  3. Vilse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilse av Karina Berg Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 177 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Synvilla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. 3/5
    bokbruden (ö-vik), 5 augusti 2012

    Den här boken var bra, sorglig var den men det slutade ändå lyckligt på ett sätt.Och Emelies mamma, fy vilken elak kvinna!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Synvilla