Det underbara trädet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvfranskt)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2012-05-18
Upplaga
2
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Ulf Löfgren
Dimensioner
240 x 285 x 9 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129683905

Det underbara trädet

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2012-05-18

Slutsåld

Ett frö kommer flygande genom luften. Pojken Lasse planterar det och genast börjar ett jättestort träd växa upp ur marken. Sedan hörs ett svagt prassel bland grenarna och en stor, gul hisskorg sänks ner. När Lasse sätter sig i korgen förs han rakt upp genom det enorma trädet. Hissresan tar flera dagar och nätter. När den stannar och Lasse kliver ut så finns där ett hus, färdigt för honom att flytta in i.

Lasses liv i det underbara trädet innebär ständiga överraskningar. Trädkronan vimlar av olika frukter och fantasiblommor. Han träffar olika djur och andra figurer som bor i trädet. Plötsligt är det vinter och han beger sig ut på en skidtur på grenarna.

En underbar fantasibejakande berättelse som ger känslan att vad som helst är möjligt. Med sina lustfyllda bilder skulpterar Ulf Löfgren fram en makalös fantasivärld uppe i det underbara trädet.

Boken har inte funnits i nytryck på länge, men har varit efterfrågad. Det är många som kommer ihåg den från sin egen barndom. Nu är det dags för en ny generation barn att lära känna Ulf Löfgrens magiska bildvärld och kluriga humor. Och de vuxna får en äkta nostalgitripp.

Ulf Löfgren förklarade att han med berättelsen om Lasse och trädet ville skildra barns behov av att få dra sig undan ibland. Ibland önskar man sig bara en egen koja högt uppe bland grenarna, där fantasin får regera helt utan gränser!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Löfgren