Pomelo och färgerna (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Birgitta Westin
Originaltitel
Pomelo et les couleurs
Illustratör/Fotograf
Benjamin Chaud
Dimensioner
165 x 160 x 10 mm
Vikt
319 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129684162

Pomelo och färgerna

(2 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2012-09-06

Slutsåld

Pomelos liv börjar plötsligt kännas färglöst. Men när han tar sig en närmare titt på trädgården runt om maskrosen han bor under, upptäcker han att världen formligen exploderar av färger. Han ser färger överallt och får färg-feeling! Han upptäcker det vita, och gör snabeln upp när han ser det vita pappret på den vita sidan. Han dör nästan av förtjusning över den fantastiska gula maskrosen som slår ut med ett: plopp! Han älskar apelsinernas härligt syrliga orange! Men gillar inte kärlekens mesiga rosa skimmer.

Pomelos färgupplevelser är känsloladdade och varierade; allt från hans egen rosa bakdel till den sköna, gröna färgen på Rita, grodan som är hans (obesvarade) kärlek. Och boken slutar med att Pomelo faktiskt är jättenöjd med att vara rosa elefant i en regnbågsfärgad värld.

Med över 100 sidor roliga, lekfulla och färgglada bilder är detta en ljuvlig bok att upptäcka och utforska. Som alltid när Pomelo är i farten är det en bok som är lika kul för barn som för vuxna, Ramona Badescu och Benjamin Chaud har många fans i båda kategorierna.

Läs också Pomelo och motsatsorden, perfekt för förskolan och skolan, och Pomelo blir stor, som leker med storleksförhållanden och format av olika slag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ramona Badescu

  • Was macht die Fledermaus bei Tag?

    Ramona Badescu

    Die Fledermaus ist gerade in den Wald gezogen. Hier ist alles ist anders: der Ausblick, die Nachbarn, die Geräusche... Dank des Eichhörnchens traut sie sich, den Wald im Tageslicht zu entdecken! Die anderen Tiere wundern sich und der Bär macht sic...