Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.4 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2014-03-07
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129684735

Paris, chérie : så där säger folk, alltså

av Ida Pyk
E-bok, Svenska, 2014-03-07
59 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
  • Skickas inom 1-3 vardagar
    47 kr
Visa alla 1 format & utgåvor
E-bok med extramaterial, Ida Pyks Parisguide!

"Morgondimman viskar. Den är ömtålig, mjuk och sveper in i ett grått dis över floden och hustaken bort mot Notre Dame. Jag brukar lägga mig under täcket med min iPod och tänka på Sverige. Pappa. Av någon anledning tänker jag alltid på honom."

Stockholm. Kärrtorps gymnasium är betonggrått och trist. Sjuttonåriga Alva delar tillvaron mellan mamma på Söder och hos pappa i Årsta. Pappa som dricker. En dag går han för långt och Alva flyr ut på stan. Iväg bara. Då händer nåt som bara inte händer: Precis då, när det enda Alva vill är att komma bort. En kvinna på tunnelbanan säger att hon borde jobba som modell och ger henne ett visitkort.

Så plötsligt är det modellsommar i Paris och allt är i färg. Parisfärger. Paris är tunna crêpes med glass och chokladströssel på en smutsig bänk vid Seine. En Serge Gainsbourg-låt i iPoden. Paris är Olga, den rödhåriga modellen som blir Alvas vän och som är både destruktiv och livsbejakande. Och Sébastien med de blå, blå ögonen. Svårfångad och knepig får han hela Alva att pirra.

Modellvärlden är originella modenördar, som Monsieur på kontoret som går i högklackat. I modekretsarna får Alva plötsligt uppmärksamhet. Inträde till fester och vip-rum. Men hon får också känna på konkurrens, utseendefixering och folk som vill vara med henne bara för att hon är modell. Sommaren i Paris får Alva att känna sig starkare men också yngre och naivare än någonsin förut. Och tankarna på Sverige kommer ikapp.

På fjäderlätt, sinnligt språk skildrar debutanten Ida Pyk en ung tjejs inre och yttre resa under en svår och vilsen men också helt magisk sommar.

Den här e-boken innehåller extramaterial, Ida Pyks Parisguide. Extramaterialet består av En dag med Ida Pyk, Ida Pyks pärlor i Paris samt en intervju med Ida Pyk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ida Pyk

  • Bättre snart

    Ida Pyk

    Sofia är snart tolv. Hon är längst i klassen, blyg och inte så populär. På vårterminen i femman ligger tonåren och lurar runt hörnet. En lockande men också skrämmande osäker tid med smink, finnar, mens, och fester i stället för discon. Mitt i allt...

Bloggat om Paris, chérie : så där säger folk, alltså