Snövit (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Suzanne Öhman
Originaltitel
Blanche Neige
Illustratör/Fotograf
Benjamin Lacombe
Dimensioner
320 x 265 x 10 mm
Vikt
680 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129684964
Snövit (kartonnage)

Snövit

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2012-09-06

Slutsåld

Bröderna Grimms klassiska saga om Snövit - kan den kännas ny och modern? Ja, i allra högsta grad, när bilderna är så fascinerande som här. Det är den unge, framgångsrike franske illustratören Benjamin Lacombe som slungar oss rakt in i en magisk värld med en underskön Snövit. Scenerna är både dröm- och mardrömslika, djuren är rara, och färger och former känns nya och annorlunda. Benjamin är klassiskt skolad samtidigt som hans stil har drag av Tim Burton och en touch av goth- och animebilder. Det är magnifikt, klassiskt och modernt!

Spegel, spegel på väggen där, säg vem som vackrast i landet är! Sagan om Snövit känner vi alla till: berättelsen om det vackra lilla kungabarnet som drabbas av en ondskefull och avundsjuk styvmor. När Snövit är sju år har den elaka drottningen fått nog och befaller en jägare att döda henne. Snövit ber för sitt liv, hon blidkar jägaren och springer in i skogen. Där hamnar hon hos de sju dvärgarna, och hos dem växer hon sedan upp. Men via sin magiska spegel får drottningen höra att Snövit lever, och då försöker hon på alla sätt förgöra flickan. Till slut lyckas styvmodern få Snövit att äta ett förgiftat äpple och den vackra flickan faller ihop som vore hon död. Men sagan har förstås ett lyckligt slut när den unge kungasonen flera år senare lyckas väcka henne ur dvalan.

Boken är i stort, generöst format, och bilduppslagen växlar mellan både färg och svartvitt på ett raffinerat sätt. Snövit är just så vit som snö, med läppar så röda som blod och med hår så svart som ebenholts som sagan skildrar. Och den elaka drottningen Snövits styvmor har fått drag av Medusa där hon speglar sig omgiven av kråmande giftormar. Det är en fascinerande bildvärld olik de sagobilder vi är vana vid, men som ger en ny dimension som tilltalar läsare i alla åldrar.

Snövit för en ny generation sagoentusiaster!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Snövit. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiska illustrationer
    Jonna Lindberg, 17 oktober 2012

    Texten är bra och håller hög kvalitet, men framför allt är det illustrationerna som blir fokus för min läsning. Vi får en blandning av färg- och svartvita bilder som är både otäcka och vackra, till och med skruvade, med abstrakta tolkningar och mytologiska inslag. Tack vare det stora formatet får illustrationerna ta mycket plats, vilket gör att det nästan känns som en konstbok. Jag kan verkligen djupdyka i bilderna och har svårt att se mig mätt på dem. Boken fokuserar mer på det otäcka i saga... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Snövit