Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gustava & Tex
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2013-05-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Sarah Sheppard
Dimensioner
215 x 175 x 10 mm
Vikt
303 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129684995
Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen (inbunden)

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2013-05-13

Slutsåld

Strutsen Gustava och haren Tex är bästa vänner och bor i en djurpark. Att Gustava är parkens stolthet, det råder det ingen tvekan om, i alla fall inte om man frågar strutsen själv. Enligt henne kommer besökarna mest för hennes skull.
Men så kommer en cirkus till stan och slår upp sitt tält på ängen bredvid djurparken. Och plötsligt, utan att riktigt förstå hur det gick till, har Gustava blivit såld till cirkusen! När den värsta chocken lagt sig är hon ganska smickrad, hon ska få ha en glittrande krona på huvudet, gå på lina och tämja lejon och de andra djuren ser ju så fåniga ut. Men när Gustava inser att lejontämjare står inne i de blodtörstiga lejonens bur, börjar hon längta hem till Tex och djurparken.
Samtidigt sitter cirkusstrutsen Don Alonso och mediterar i en grotta långt bort. Han försöker komma på meningen med livet, och det skulle väl kanske gå om han inte tänkte på popcorn och sockervadd mest hela tiden.
Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen är en rolig och spännande uppföljare om det udda paret Gustava och Tex.

Martin Widmarks och Lana Brunells berättelse är klurig och lekfull, och den fångar väl de olika djurens personligheter. Texten illustreras av Sarah Sheppards färgstarka bilder, och tillsammans bjuder trion på en läsupplevelse utöver det vanliga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna