Korsad (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Matchad-triologin (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2013-01-22
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Crossed
Dimensioner
200 x 140 x 25 mm
Vikt
462 g
SAB
uHce
ISBN
9789129685367
Korsad (kartonnage)

Korsad

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2013-01-22

Slutsåld

Driven av en längtan efter en framtid som av allt att döma är omöjlig beger sig Cassia till de Yttre Provinserna för att hitta Ky, hennes barndomsvän och ungdomskärlek, som Samfundet har deporterat till en säker död vid fronten. Efter ett tröstlöst sökande står det klart att Ky har lyckats fly in i det förrädiska bergsmassivet, och att tankar om uppror och revolution gror i Samfundets utkanter.

I gränslandet mellan det kliniskt rena och det rebelliskt vildvuxna tvingas Cassia ifrågasätta mycket av det hon håller kärt, men även om hon är beredd att offra allt för att återförenas med Ky kan inget hindra Xander från att återigen ändra spelets regler.

Skickligt berättat ur både Cassias och Kys perspektiv skildras en värld där Samfundet styr minsta andetag, och där kors och dubbla kors gör vägen till ett liv på andra sidan gränsen snårigare än vad någon av dem kunnat ana.

Korsad är fortsättningen på den kritikerrosade Matchad och andra delen av tre i den romantiska dystopin om Samfundet. Med sin glasklara prosa och sitt poetiska språk har Ally Condie jämförts med Kazuo Ishiguro, författare till Never Let Me Go.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Korsad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. När man läser en trilogi är det svårt att plocka ut en...
  Laanaa., 14 augusti 2013

  När man läser en trilogi är det svårt att plocka ut en av de tre böckerna och beskriva dem separat eftersom att man ser böckerna som en helhet, inte som tre böcker. Just därför måste jag säga att som en enskild bok så var korsad lite långtråkig och lite förutsägbar, men som en fortsättning på matchad så var den ganska bra och tillräckligt spännande för att få läsaren att även läsa den sista boken.

 2. Precis som första delen "Matchad" så körde "Korsad" i...
  Peaches, 12 juni 2013

  Precis som första delen "Matchad" så körde "Korsad" i samma dystopiska värld. Vi följer återigen Cass och Ky, men den här gången år vi höra berätelsen ur deras olika synvinklar.
  Som första delen gick Korsad inte riktigt lika snabbt som dom flesta andra dystopiska böckerna, men i det här fallet kändes det skönt att slippa tänka hela tiden.
  Ser mycket fram emot nästa bok, den sista i trilogin.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ally Condie