Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2013-09-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Pija Lindenbaum
Dimensioner
275 x 225 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129687194
Ska vi va? (inbunden)

Ska vi va?

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-13
138
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Berit är alltid ute. Berit är en sån som har sand i pannan och galonisar fast det inte regnar. Nu vill hon leka med Flisan. Hon knackar på, ska vi va? säger hon. Men Flisan vill vara i fred och klippa med sin nya sax och smäller igen dörren. Då släpper mamma in Berit från andra sidan huset. Och just när Flisan ska borsta tänderna står Berit där. Hon säger att hon aldrig behöver gå hem och Flisan känner att hon måste lägga sig i soffan och blunda nästan helt. Till slut hör hon att Berit äntligen öppnar dörren och går. Fast hon kommer tillbaka igen, flera gånger. Hon har till och med glass med sig, men Flisan säger att hon är allergisk. Resten av dagen bygger Flisan med kappla, klipper med saxen och är inne och grejar för sig själv.

Nästa morgon har hon grejat klart. Saxen ligger där på bordet och ser tråkig ut. Vad ska hon göra? Flisan tar på sandalerna och går ut. Hon ska bara kolla lite. Och där, där är Berit! Det verkar som hon nästan kan vissla.

Ska vi va? säger Flisan. Okej, säger Berit. Ett rollbyte har skett och något nytt börjar.

Den till synes oskyldiga frågeställningen "Ska vi va?" rymmer det mesta; maktbalans, strategi och stora känslor. Pija Lindenbaums fina relationsdrama ställer en rad viktiga frågor om öppenhet och medmänsklighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ska vi va?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok med stor igenkänning både som barn och vux

  Barnen kunde känna igen sig i boken och således jag som mamma. Ett barn knackar på dörren och ens egna barn har ingen lust att leka. Varför inte, det är ju jättekul! Barnet ger inte upp utan fortsätter att knacka på dörren men blir avvisad igen och igen och igen. Till slut tröttnar barnet och då blir det intressant. Fina illustrationer och bra text.

 2. Min dotter på fyra år älskar den här boken
  Annika (Stockholm), 5 juni 2015

  Socialrealism ur ett barns perspektiv. Mycket lustfylld läsning för mamma också. En härligt befriande berättelse om vänskap, olika viljor och behov. Och barnens lek.

 3. En söt liten bok att sa för gästande barn. Och.. för...
  Thyra Inger Udo, 3 november 2013

  En söt liten bok att sa för gästande barn. Och.. för barnen att själva bläddra i. Enkel lätt text och bilder.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pija Lindenbaum