Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2013-06-05
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Grimsgård, Jenny (foto)
Illustratör/Fotograf
Katy Kimbell
Dimensioner
220 x 180 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789129687613

Smilla bakar glutenfritt : favoritrecept och smarta tips

(52 röster)  |  Läs 16 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2013-06-05

Slutsåld

"När jag var fyra år ville jag starta ett café, Hjärtgullan skulle det heta. Jag bakade ofta efter dagis, och en gång öppnade faktiskt Café Hjärtgullan mitt i vardagsrummet med mormor, morfar, farmor och farfar som gäster.

Ett år senare fick jag diagnosen celiaki, glutenintolerans. Det var tur att jag då inte riktigt förstod vad det innebar. Om jag hade förstått skulle jag kanske bara gett upp och slutat baka. Nu fortsatte jag istället, med lite större utmaning, stöttande föräldrar och ett helt nytt liv framför mig.

2010 startade jag bloggen glutenfrittliv.se. Det var efter sju år av både lyckade och misslyckade bakeftermiddagar i köket, prövade och omprövade recept. På bloggen skrev jag ner mina recept och bloggade om livet som glutenintolerant.

Idag är jag femton år och en av mina största drömmar har just gått i uppfyllelse. Jag har skrivit en egen bakbok. Den är fylld med mina mest lyckade glutenfria recept och bästa tips för hur man tar sig fram i glutendjungeln. Det behöver inte vara så krångligt - och vi kan få exakt lika goda bullar, om inte godare!"

Att baka glutenfritt är svårt, men Smilla har genom sitt experimenterande i köket fått fram recept som fungerar och som verkligen ger fina och goda bakverk. Dessutom har hon stigit fram som förebild för alla de barn som allt som oftast får en riskaka att knapra på när deras kompisar äter tårta.

Smilla har tack vare sin blogg medverkat i Lilla Aktuellt, Nyhetsmorgon på TV4, Svenska Dagbladet, Kamratposten och hon har nominerats till en av sex i Astma- och Allergiförbundets tävling Årets allergihjälte.

Smilla bakar glutenfritt är fotograferad av Jenny Grimsgård och formgiven av Katy Kimbell, båda erfarna kokbokskreatörer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Smilla bakar glutenfritt : favoritrecept och smarta tips. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roliga recept, men...
  Beatrice Lindberg (Fjugesta), 19 maj 2016

  För barn och ungdomar passar den här boken perfekt, den är enkel att följa, recepten blir oftast bra och det är fina bilder.
  Dock är alla recept baserade på mjölmix, och inte rena mjöler, något som blir problematiskt då olika mjölmixer ger olika resultat. De innehåller dessutom tillsatser som är mer eller mindre nyttiga, och ofta mjölkpulver (precis somrecepten innehåller mjölk) vilket gör det svårt då många med glutenintolerans även har svårt för mjölkprodukter.

 2. Bra inspiration för yngre bakintresserade
  Malin Lindström , 3 november 2014

  Jag köpte den här som inspiration till min dotter och den fyllde verkligen syftet. Smilla skriver på ett väldigt positivt sätt och har blivit en stor inspirationskälla för min dotter. Recepten är helt ok, men jag bakar helst utan mixer i vanliga fall.

 3. en bok som ger många tips och goda recept
  E-L, 6 augusti 2014

  En underbar bok med fina bilder och text som man bara måste prova hoppas att det blir fler av dig
  det enda som jag skulle vilja ha i boken mera bak tex Bröd och mat
  Kan verkligen Rekommendera kanske köpa till någon som en present den kan alla äta mat recepten är lätta och goda

 4. mormor till glutenbarn
  Gotlandstöjs , 11 februari 2014

  köpte denna bok till mitt barnbarn. boken är jätte fin. personligt med flera bilder av författaren med sina bakverk, vacker layout, osv. boken är en fröjd att se. jag har inte prövat recepten eftersom jag ska ge bort boken. boken innehåller inte bara recept utan även en del resonemang kring gluten och hur det känns att vara den som inte kan äta som alla andra. den är väldigt positiv och man blir glad av att bläddra i den.

 5. Toppenbok.Jag gav den i julklapp till mitt 6åriga...
  susanne segerdahl, 14 januari 2014

  Toppenbok.Jag gav den i julklapp till mitt 6åriga barnbarn som är gluten.Passar till alla som är har någon med gluten i sin omgivning.

 6. Roligt med nya recept från en ung person. Det är så...
  Gun Hagalid, 29 november 2013

  Roligt med nya recept från en ung person. Det är så mycket att lära om, när man får diagnosen glutenintolerant i "mogen" ålder. Fina väl genomarbetade recept! Ser fram emot fler bak- och matböcker av Smilla Luuk.

 7. En väldigt bra och inspirerande bok. Det märks att hon...
  Liza, 2 november 2013

  En väldigt bra och inspirerande bok. Det märks att hon verkligen tycker om att baka och att hon kämpat själv med att få fram recepten. Det är också fint hur hon kortfattat beskriver hur det kan kännas att vara glutenintolerant. Det enda jag saknar är brödrecept. Men är man ute efter en bakbok för tårtor, kakor etc. så är den bara att rekommendera!

 8. Helt underbar! Kladdkakan blev syndigt god. Dessutom...
  -, 14 oktober 2013

  Helt underbar! Kladdkakan blev syndigt god. Dessutom är recepten lättskrivna och min son 11år lyckades överraska och baka enligt dem. Övrig familj märkte inte ens att det var glutenfritt. Den unga författaren förtjänar en jätte eloge, helt klart den bästa glutenfria bakbok vi har testat!

 9. Lättläst o inte alltför krångliga recept. Har bara...
  MONICA PALMLYCKE, 3 september 2013

  Lättläst o inte alltför krångliga recept. Har bara bakat den glutenfria tårtbotten o den blev jättebra, porös o fin. Kommer allt o baka mer i den!

 10. Härliga recept för oss glutenintoleranta och även för...

  Härliga recept för oss glutenintoleranta och även för övriga som har kontakt med glutenintoleranta. Fina texter och bilder. Lätta att förstå. Duktig tjej!

 11. Jag är djupt imponerad av unga "Smilla" som kämpar på,...
  Marie Andersson, 3 augusti 2013

  Jag är djupt imponerad av unga "Smilla" som kämpar på, och som vägleder andra genom den här bakboken att inspireras av hennes recept. Har själv handlat boken, för att ha lite hjälp om jag får gäster som är glutenallergiker. Tack Smilla!

 12. En jättefin bok med riktigt smarriga recept och fina...
  Agneta Persson, 29 juli 2013

  En jättefin bok med riktigt smarriga recept och fina bilder. Kul att en så ung tjej skrivit den.
  Köp den!!

 13. Boken är trevligt skriven, och det är lätt att följa...
  Inga Maj Krüger, 17 juli 2013

  Boken är trevligt skriven, och det är lätt att följa beskrivningarna. Jag har bakat några av kakorna, och det blev mycket lyckat!

 14. Underbar bok! Vilken tjej!! Vi kommer att använda den...
  Marie Strandberg, 9 juli 2013

  Underbar bok! Vilken tjej!! Vi kommer att använda den flitit. Många kalas kommer att bli smaskigare!
  Hoppas det blir många fler!

 15. Jättefin bok av en så ung tjej, kärleksmumsen var...
  Cecilia H, 8 juli 2013

  Jättefin bok av en så ung tjej, kärleksmumsen var jättegoda. Bra recept som är lätta att förstå
  Köp den, ni blir inte besvikna.

 16. Jättefin bok! Lagom många recept på lagom nivå. Jag...
  Catrin, 3 juli 2013

  Jättefin bok! Lagom många recept på lagom nivå. Jag har testat kanelbullarna tidigare och de är underbara! Så jag ser fram emot att testa resten.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Smilla Luuk

 • Smilla firar glutenfritt : favoritrecept till årets alla högtider

  Smilla Luuk

  Smilla är tillbaka med en ny bakbok! Här bjuder hon på recept för årets alla fester och högtider eller vad sägs om exempelvis hjärtcupcakes till alla hjärtans dag, påskbiskvier, sommartårta, västerbottenpaj till kräftskivan eller vörtbröd till jul...

 • Fabulous Gluten-Free Baking

  Smilla Luuk

  When Smilla was five years old, she was diagnosed with celiac disease, but this did not stop her from pursing her love for baking. In this book, she proves that being gluten intolerant doesnt mean you have to give up your love for pasta and carbs....