Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Adventsbok (del 2013)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2013-10-17
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Benjamin Chaud
Dimensioner
270 x 250 x 15 mm
Vikt
746 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129688191
Tro på tomten (inbunden)

Tro på tomten

(27 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-17

Slutsåld

Det är den första december, första advent. I ett fönster, två trappor upp i det gröna huset på Vidargatan i Stockholm, lyser redan adventsstjärnan. Precis som den lyser i alla andra köksfönster och i husen bredvid och mittemot och i alla hus på alla gator i hela staden. Och i hela Stockholm och i hela landet och i hela världen tänder människorna det första ljuset i sina adventsljusstakar. Tilda också, fast hon får lite hjälp av mamma, trots att hon egentligen kan alldeles själv.

Tända kan hon ju få göra, säger någon och skrattar. Men frågan är ju hur länge det brinner...


Det är något lurt med julen i år. Den tar liksom aldrig fart: det kommer ingen snö, adventsstjärnorna slocknar hela tiden och alla julgranar tappar sina barr så fort de ska bäras hem. När amarylliskrukan för andra gången ligger krossad på golvet hemma hos Tilda förstår hon att det har gått troll i julen bokstavligt talat!

Bakom spegeln i hallen, i den andra världen, bor trollet Skrufs. Och där bor alla de andra väsen som människor runt om i världen har slutat tro på. Också den som är orsak till den misslyckade julen! Skrufs, som är ett godhjärtat troll, är förtvivlad och vänder sig till Tilda för att få hjälp. Men hur ska de tillsammans få alla barn att tro på tomten igen? Och kommer de att hinna rädda julen?

En spännande och härlig julrysare i 24 kapitel som kan läsas varje decemberdag ända fram till julafton. Lotta Olsson kan konsten att hålla spänningen på topp och att överraska läsaren, och Benjamin Chaud har fångat julstämning, vardag och sagoväsen med färgsprakande generositet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Tro på tomten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Min son ointresserad
  Josefine Lietz, 2 december 2016

  Läste för min son som inte gillade den. Var ingen bra handling och trodde det skulle vara jätte mysigt med en bok där man läste ett kapitel om dagen fram till jul.

 2. Något för lite äldre barn
  Johanna, 31 december 2015

  Vår 3,5 åring tyckte inte att denna var så rolig. Vi upplevde att den var lite konstigt skriven möjligen att den uppskattas av äldre barn. Annars är det ju en rolig tanke med ett avsnitt per dag. Fina bilder ändå.

 3. Tro på tomten

  Spännande, lite udda tankar och funderingar att läsa för en 8-åring, som fängslades av mystiken. Så det är barnbarnet som recenserar.

 4. Det här är en komplett högläsningsbok i jultider, på...
  Lina, 1 januari 2014

  Det här är en komplett högläsningsbok i jultider, på samma gång vacker, rolig, tänkvärd, spännande. Och lite läskig. Fyraåringen och jag ser fram mot att läsa om den nästa december. Den enda nackdelen var att det var svårt att bara läsa ett kapitel om dagen. Men det måste en ju å andra sidan inte göra.

 5. Bra och spänstigt skrivet drama, perfekt för...
  Tomtenisse, 27 december 2013

  Bra och spänstigt skrivet drama, perfekt för 6-åringar. Poetiskt språk. Funkar utmärkt vår, sommar och höst också. Utmärkta bilder - Pomelo!

 6. En högst medioker bok som inte alls föll tänkt...
  Karloff, 25 december 2013

  En högst medioker bok som inte alls föll tänkt målgrupp i smaken. Därtill dåligt illustrerad med rätt fult/dåligt tecknade bilder. Idén med en sagobok som sträcker sig 1-24 december med ett kapitel för varje dag är mycket bra, men denna bok höll inte måttet. Tyvärr.

 7. Handlingen går fram med långsamma, tråkiga steg! Vi...
  Chris, 18 december 2013

  Handlingen går fram med långsamma, tråkiga steg! Vi glömde att läsa några dagar och nu har vi slutligen gett upp. lllustrationer däremot är jättebra och vi valde att fortsätta genom att prata om dem istället.

 8. Spännande på riktigt, för vuxna också. Man vill inte...
  Linda, 18 december 2013

  Spännande på riktigt, för vuxna också. Man vill inte sluta läsa, vill veta hur det ska gå! Språket kanske ibland lite för utmanande för en 6-åring, men det går ju att läsa om, och prata om det man inte riktigt greppar.

 9. Jag kan inte rekommendera denna bok! Den blev en stor...
  Sofia, 16 december 2013

  Jag kan inte rekommendera denna bok! Den blev en stor besvikelse, långsam handling som mest står och stampar och varken jag eller barnen tycker om den.

 10. En mycket fin och sagolik juligt berättelse. Jag...
  Nadja Hachicha, 12 december 2013

  En mycket fin och sagolik juligt berättelse. Jag önskar er alla en fridfull god och mysig jul, full med roliga övervakningar. :-)

 11. Spännande bok för lite äldre barn. Mina 5-åringar har...
  Camilla Isabelle Haugerud, 5 december 2013

  Spännande bok för lite äldre barn. Mina 5-åringar har lite svårt med att hänga med att det är 2 parallella världar. Mysigt att läsa ett kapitel varje dag och barnen frågar efter när vi ska läsa.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Lotta Olsson