Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
29
Utgivningsdatum
2013-07-02
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Emma Adbåge
Dimensioner
260 x 205 x 10 mm
Vikt
289 g
SAB
uTa
ISBN
9789129688856
Räkna med naturen : utematte för alla väderlekar (kartonnage)

Räkna med naturen : utematte för alla väderlekar

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2013-07-02

Slutsåld

Roliga räkneövningar med lekar och tävlingar att göra utomhus. När alla sinnen får vara med och träna lär sig barn mera och minns bättre vad de lärt sig. Här finns 22 spännande övningar och lekar att göra ute i naturen under de fyra årstiderna. Alla övningar går att göra med saker som finns utomhus, i skog och mark eller i en park i närheten; pinnar, kottar, stenar, löv och snö. Tävla, lär och framför allt räkna tillsammans medan ni rör på er.

Boken innehåller allt från spel, lekar, tävlingar, till test av tidsuppfattningen och småkluriga problem.

Som extra bonus finns en rolig förklaring av de fyra räknesätten och ett uppslag som finurligt hjälper barnen att förstå tal och förklarar vilket antal siffrorna 0-9 motsvarar.

En doktorsavhandling (Emilia Fägerstam, Linköpings universitet, 2012) visar att inlärning utomhus ger barn bättre minnesbilder av det de lär sig. Amerikanska studier visar också att barn som lär sig både ute och inne får bättre resultat i matte och språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Räkna med naturen : utematte för alla väderlekar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Att leka in matematik är suveränt och man kan börja...
    Bookworm, 4 november 2013

    Att leka in matematik är suveränt och man kan börja långt före skolåldern. En bok med olika svåra lekar, så att många även passar för de mindre i en syskonkrets. Bra för föräldrar, som inte vet så mycket om matematikpedagogik, men som ändå skulle vilja hjälpa barnen. Att dessutom komma ut i friska luften och göra dessa lekar tillsammans i familjen är förstås en riktig bonus. Mycket trevliga teckningar dessutom.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Adbåge