Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
205 x 153 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129689266

Ett väldigt bra litet djur

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2014-08-13
108 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Simon Jonsson fyller snart 8 år. Han har utstående öron, två systrar och en ärkefiende. Mest av allt önskar han sig ett eget husdjur. Det kan han tyvärr glömma, säger hans föräldrar.

Tillsammans med sin bäste vän Ville försöker Simon komma på en riktigt bra plan för att komma över sin djurlängtan. Kanske det är lika roligt att ha en köttätande växt som att ha ett husdjur? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Ett väldigt bra litet djur utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker. Under 2014 arbetade 1200 barn och lärare med boken under ett läsår.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett väldigt bra litet djur
 2. +
 3. Nina & Jim. Hemlisar & kompisar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nina & Jim. Hemlisar & kompisar av Emi Gunér (inbunden).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ett väldigt bra litet djur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Superfin!
  Hanna (Karlstad), 15 september 2016

  Jag är väldigt glad i Emis sätt att skriva. Jag tycker att det är lika roligt att läsa böckerna högt, som min dotter tycker det är att lyssna till dem. Ett väldigt bra litet djur får hösta poäng även av henne.

 2. Bra om djurproblemet
  Åke, 28 september 2015

  Högläser denna bok för min dotter. Alla barn vill nån gång ha ett djur, men vi vuxna vet att det blir problem¿ Inkännande om barns tänkande, underhållande även för den vuxne.

 3. Jättebra!
  Ulrika, 30 augusti 2015

  Med 8-åringen har vi läst om drakar, demoner, häxor, trollkarar och massivs med andra läskiga saker men aldrig har han krypit ner under täcket av rädsla och bett mig sluta läsa som han gjorde när Simon i "Ett väldigt bra litet djur" lånat mammas ipad utan lov och mamma plötsligt kom hem.

  Igenkänningsfaktorn är jättehög.

  Jag älskar att Simon i boken får lov att vara glad, rädd, arg och besviken. Han reflekterar kring förtroende och hur han känner. Det är härligt att kunna f... Läs hela recensionen

 4. En väldigt bra liten bok
  Ann, 4 september 2014

  Min 8-åring (snart 9) älskade den här boken, och det gjorde jag med. Jag läste den högt för honom innan läggdags och det slutade alltid med att vi läste flera kapitel istället för bara ett per kväll som var tanken. Mycket hög igenkänningsfaktor och många fniss från både sonen och mig. Situationer från vardagen som vi kunde känna igen oss i, och ett väldigt bra flyt i språket. Enda nackdelen är att nu har tjatet om ett eget djur - vilket som helst - tagit fart här hemma igen ;-) Vi ser fram emot nästa bok och hoppas att den kommer snart.

 5. Läsvänlig bok om spänning i vardagen
  Sara, 25 augusti 2014

  Mina barn kunde verkligen identifiera sig med huvudpersonen i denna bok. De vill ju också så gärna ha ett litet (eller stort) djur. De hängde med och lyssnade hela tiden intresserat. Barnen är i åldrarna 6-10 år och de gillade den alla lika mycket.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Ett väldigt bra litet djur