Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Smarta små
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2014-09-18
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
245 x 265 x 15 mm
Vikt
835 g
SAB
uV
ISBN
9789129689440
Smarta små upptäcker kroppen (kartonnage)

Smarta små upptäcker kroppen

(32 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2014-09-18
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Smarta små upptäcker kroppen är en lekfull och kul kroppsbok som svarar på massor av frågor om hur kroppen funkar. Den berättar enkelt och konkret och ur ett barnperspektiv om vad kroppen kan, hur skelettet ser ut, varför vi har hår, vad en doft eller en smak är och annat spännande och superviktigt.

Här kan man testa roliga kroppstrix, kolla att den blinda fläcken verkligen gör oss (delvis) blinda, tillverka "ett öra", undersöka om man vet namnen på viktiga kroppsdelar och prata om vad man gillar att äta och varför. Man får också veta hur det är att bli jättekär, varför man får bulor och blåmärken när man slår sig och hur vansinnigt mycket det kliar när man fått huvudlöss. Man hittar goda råd för att hålla sig frisk och pigg, och får möjlighet räkna hur många mjölktänder man ska få - men också läsa om varför man tappar varenda en.

Man får möta klass 1 Rönnen, med Hedda, som ska få ett syskon, och bland annat få lite koll på DNA (som inte betyder Den Nakna Apan!) och på hur fantastiskt och underbart det är att vi alla är olika.

Medverkande: Charlotte Ramel, Kristian Hallberg, Emma Adbåge, Lisen Adbåge, Grethe Rottböll, Eva Staaf, Lena Sjöberg, Maria Jönsson, Björn Bergenholtz, Lena Sjöberg, Pernilla Stalfelt, Ulf Stark, Kamila Slocinska, Martina Wagner, Jesús Verona med flera.

Detta är den tredje och efterlängtade delen i serien Smarta små. Tidigare titlar i serien är Smarta små upptäcker naturen och Smarta små upptäcker skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Smarta små upptäcker kroppen
 2. +
 3. Titta in i kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Titta in i kroppen av Katie Daynes, Colin King (kartonnage).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Smarta små upptäcker kroppen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och lärorik
  Fredrik, 23 november 2015

  En kul bok för både stora och små. Roliga bilder till som gör det lätt att förklara för de små.

 2. Populär bok hos oss
  Frida Karlsson, 11 juni 2015

  Bajssidan är absolut favoritsidan... Boken handlar om allt möjligt i kroppen, en del är svårt att förstå för en tvååring så det hoppar vi över. Den här boken passar ganska långt upp i ålder, jag skulle nog säga en bra bit upp i skolåldern. Hade kanske önskat mer om vad olika kroppsdelar heter.

 3. En favorit!
  Christina Östberg, 18 april 2015

  Min 4-åring fullkomligt älskar! Den bjuder på flera lager av kunskap som kan anpassas efter respektive barn, daglig läsning hos oss.

 4. Svar på "varför"-frågor om kroppen
  Mia, 3 februari 2015

  Min 3 åriga dotter älskar boken! Svar på många frågor hon brukar ställa till oss finns i boken. Och språket är anpassat till barn. Roliga bilder!

 5. Smarta små upptäcker kroppen
  Linda, 22 oktober 2014

  Mycket uppskattad bok. Lättläst för små barn men ändå faktafylld. Min 4-åriga son längtade till läggning varje dag för att få höra mer. Rekommenderas högt!

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Smarta små upptäcker kroppen