Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2014-07-30
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Per Gustavsson
Dimensioner
267 x 236 x 8 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129690705

En stackars liten haj

(29 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-07-30

Slutsåld

Vad gör man om man hittar en livs levande haj i sitt badkar?

Först blir man livrädd såklart! Sen visar det sig att hajbäbisen gråter och är ännu räddare, den har tappat bort sin mamma. Nu är det viktigt att vara modig och att hitta hajbäbisens mamma så fort det bara går!

Det är sen kväll när pojken och hajen kommer ut på gatan. Hajen ligger tryggt i mammas shoppingväska. De måste hitta Vattenverket så att de kan kolla upp var röret från badkaret rinner ut i havet. Där borde hajmamman vänta på sin unge ...

En stackars liten haj är ett spännande och fascinerande bilderboksäventyr om vänskap, mod och att övervinna sin rädsla.

"Han låg där i det ljumma, salta vattnet och tänkte på litet av varje. Han tänkte på hajar och mammor och på hur skönt det var att bada. Men att han hade varit väldigt rädd för hajar tänkte han inte alls på, för det hade han alldeles glömt bort."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En stackars liten haj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ömsint berättelse om en liten bortkommen haj
  Mormor, 11 mars 2015

  Lätt för ett litet barn att identifiera sig med hajen som kommit bort från sin mamma och även med pojken som gärna vill hjälpa någon som är ledsen och hjälplös.
  Och så handlar den om en spännande bussfärd, ett besök på vattenverket och en lycklig återförening med mamma. Innehållsrik och engagerande. Helt underbar!

 2. Total avsaknad av genusperspektiv
  Ewa Mo, 20 januari 2015

  För att det finns inte ens en gnutta genusperspektiv i den här boken. Fruktansvärt! Vi läste den en gång, vi fick krupp. Boken bor inte här längre. Tråkigt! Det hade kunnat vara en riktigt fin bok.

 3. Om rädslor
  Yvonne Heerman, 5 december 2014

  Underbar bok. Toppen att läsa inför utlandssemester då den både avhandlar rädsla för bad, hajar och salt vatten. Lagom mycket text och massor av detaljer att upptäcka i bilderna. Min 6-åring tycker mycket om den.

 4. Härlig bok!
  Lotta, 14 november 2014

  Härlig bok som tar upp rädsla på ett bra sätt. Alla kan vara rädd ibland. Både jag och sonen på 4 år gillar den mycket.

 5. Härlig historia
  Bernice Jungerts-Elovsson, 16 oktober 2014

  Jag köpte boken till mitt barnbarn, en pojke på snart 4 år som älskat fiskar.
  Vi läste den tillsammans och vi tyckte mycket om den båda två. En liten haj som kommit bort från sin mamma, klart man blir engagerad i den lilles öde! Klart man vill veta hur det går!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Mårten Sandén