Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Eva Lindström
Dimensioner
220 x 205 x 10 mm
Vikt
255 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129691917
Nu leker vi den fula ankungen (inbunden)

Nu leker vi den fula ankungen

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-08-13
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
H. C. Andersens klassiska saga om svanungen som hamnar i en ankfamilj känner vi alla till. I Nu leker vi den fula ankungen återberättar Barbro Lindgren den välkända historien på sitt alldeles egna vis. Två barn med mycket fantasi leker sagans alla huvudpersoner. De leker sig genom svarta nätter, tar sig förbi retsamma ankungar och försvarar sig mot elaka pippifåglar. De leker tills förvandlingen sker och det lyckliga slutet är ett faktum. Ankungen har blivit en vacker svan! Allt illustreras av Eva Lindström, med karakteristiska och helt fantastiska bilder.

Barbro Lindgren och Eva Lindström är två av våra absolut mest älskade bilderboksskapare. Nu leker vi den fula ankungen är en hyllning till leken och fantasin. Det är en rolig, lekfull och helt oemotståndlig bilderbok.

Nu leker vi den fula ankungen nominerades till Augustpriset 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nu leker vi den fula ankungen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jag kanske överanalyserar
    Bullen, 3 oktober 2017

    Jag tyckte INTE att boken var bra. Dels så tycker jaga att illustrationerna är mer tilltalande för vuxna än för barn och jag tycker också att historien är tveksamt väl anpassad för små barn. Detta grundar jag på att historien är berättad utifrån två individer som "inte finns", vilket innebär att barnet måste ha utvecklat något form av abstrakt tänkande för att förstå detta. Jag är därför inte övertygad om att boken lämpar sig för den åldersgrupp som den anger. Jag har dock inte testat boken f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna