Tänk om ... visboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2014-09-04
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lena Sjöberg
Dimensioner
220 x 245 x 5 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129693683
Tänk om ... visboken (inbunden)

Tänk om ... visboken

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-04

Slutsåld

Lena Sjöbergs Augustnominerade Tänk om ... är en av de senaste årens mest hyllade barnböcker. Nu kommer den som visbok med kompletterande cd, där Nina Persson sjunger verserna som tonsatts av Martin Östergren. 

Tänk att få vara spindel, skräcködla eller mygga. Att få gunga i spindelnät, åka dino-taxi eller dansa myggdans hela sommarnatten lång. Plaska runt i gyttja, välta soptunnor och leka kurragömma mellan kyrktorn, höghus och balkonger.

Lena Sjöberg har skrivit underbara verser om djurliv och om hur det skulle vara om man bytte plats. Om man själv var en liten kulting, en valunge eller en getingmor. Vad kunde man göra då?

Tänk om ... är en oemotståndlig bok om djurliv, busliv och om att få vara nära. Om trygghet, osäkerhet och äventyr i djurens värld. En kärleksförklaring till leken och relationen mellan liten och stor.

Lena Sjöberg Augustnominerades 2010 för Tänk om .... Boken tilldelades också Elsa Beskow-plaketten 2011. Boken ska filmatiseras för tv och bio.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Tänk om ... visboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. tänk om...
  Linda Maria Karlberg, 1 februari 2016

  En vacker bok med varma fina texter om relation mellan liten och stor. Underbara bilder, och skivan med Nina Perssons sång och Martin Östergrens tonsättningar, är av högsta kvalitet. Dock tycker jag att det är lite missvisande att kall det en "visbok" då det saknas notutskrift och ackord. Det är mer en diktbok med skiva. Så vill du ta fram gitarren och sjunga på sängkanten är det enklare att välja något annat. Men annars är det verkligen en pärla!

 2. Underbar bok och musik med tänkvärda texter
  Therése Eriksson, 25 augusti 2015

  Jag och mina barn älskar den här boken. Både att läsa och att lyssna till. Nina Persson sjunger otroligt fint och texterna är roligt och varierat tonsatta. Vi har boken och jag har köpt två stycken som jag gett bort.

 3. Underbara dikter, men trist musik!
  Lina, 20 januari 2015

  Fantastiska rim och bilder som glädjer både stora och små! Har även den tidigare upplagan, utan cd, som jag utan tvekan ger högsta betyg. Blev därför glad när jag såg att det hade kommit en version där dikterna är tonsatta. Tyvärr blev jag djupt besviken på melodierna. Känns inte som om man har haft barn som målgrupp när musiken komponerades. Framförandet är inte heller intressant för yngre barn, som annars är förtjusta i boken.
  Köp boken, men välj lika gärna versionen utan musik!

 4. Mysig bok
  Anki, 15 december 2014

  Underbar bok att läsa tillsammans med sitt barn som liksom även sätter fingret på den där kärleken och gemenskapen man känner.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lena Sjöberg