Mamma Mu och Kråkan. Bang Bang Balans och 49 andra sånger att sjunga till musik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Emma Adbåge, Lena Sjöberg, Lotta Geffenblad, Catarina Kruusval, Marit Törnqvist, Nordqvist
Dimensioner
300 x 260 x 20 mm
Vikt
922 g
SAB
Xqja(s)
ISBN
9789129694376
Mamma Mu och Kråkan. Bang Bang Balans och 49 andra sånger att sjunga till musik (inbunden)

Mamma Mu och Kråkan. Bang Bang Balans och 49 andra sånger att sjunga till musik

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-10

Slutsåld

Äntligen - femtio sånger av Jujja och Tomas Wieslander med musikmodul! Tryck på knappen och sjung med!

Här finns klassiker som Fem fina fåglar, Gunga lite grann, Hej vädret, Klappa händerna och Vipp-på-rumpan-affären. Här finns bebisvisor och gonattvisor, visor om traktor och brandbil och tigertåg ...

Musikerna Backa Hans Eriksson och Malou Meilink har satt noter till och arrangerat sångerna för en lång rad instrument, t ex koskälla, altfiol, flöjt, dragspel och tågvissla!

Sven Nordqvist, som tecknar Mamma Mu och Kråkan, bidrar med både nya och gamla bilder. Marit Törnqvist, som också tidigare samarbetat med Jujja Wieslander i Du och jag och min lilla cykel (2010), liksom Catarina Kruusval som samarbetat med författaren i Trimmel tramm (2008) är också representerade. Emma Adbåge, Lotta Geffenblad och Lena Sjöberg har gjort helt nya bilder till sångerna i boken.

Kärleken till Jujja och Tomas Wieslanders sånger är grundmurad, både hemma och på förskolan. Sångerna har som inga andra vuxit fram i avlyssnandet av barns skapande lek. Denna sångskatt har vuxit sig fast i medvetandet hos en hel generation barn och föräldrar sen starten i slutet av 1970-talet.

Jujja Wieslander skriver i boken:

Precis som visorna kommit till, direkt avlyssnade från sådana lekar, ville vi att instrumenteringen på samma sätt skulle bli lekfull och uttrycka andan i sången. Om det var en sovvisa skulle instrumenten snarka, om barnet lekte uggla i ett ihåligt träd skulle hela låten hoa och hette visan Bang bang balans skulle man känna barnets koncentration.

Backa Hans Eriksson har tillsammans med Malou Meilink arrangerat låtarna på nytt och de  spelar alla instrument. Med stor spännvidd och varierad instrumentering har de lyckats återskapa stämningen från de ursprungliga låtarna. Jag har valt ut femtio av de mest omtyckta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mamma Mu och Kråkan. Bang Bang Balans och 49 andra sånger att sjunga till musik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket uppskattad sångbok.
  Susi (Österskär), 12 november 2018

  Den här har vi kört tills batterierna tog slut. (Sen får man pallra sig iväg till affären för påfyllning)
  Många bra o trevliga sånger att sjunga med ihop med mamma mu o kråkan. Fina illustrationer. Helt klart en favorit i bokhyllan!

 2. Saknar musiken från orginalsångerna
  Elsa, 2 maj 2018

  Jag saknar musiken från orginallåtarna men boken är kul. Jag ser fram emot att sonen blir lite äldre och har mer glädje av boken.

 3. Bra till sångstunden, hemma eller förskolan
  Milott Nettelgård, 2 februari 2016

  Man behöver lite nya tips på låtar då och då tlll sångstunden på förskolan och här fick jag massor av tips. Jag lyssnar och lär och så förälder kan man också ha nytta och lyssna tillsammans med barnen.

 4. Så där.
  anette bodin, 30 december 2015

  Varit bra om det fanns sång på åtminstone en vers/sång. Om man inte hört sången förut kan det bli lite knepigt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jujja Wieslander

Bokvideo