Asgård : sagor ur den nordiska mytologin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2015-09-16
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Karl Johnsson
Dimensioner
245 x 200 x 11 mm
Vikt
451 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129695649
Asgård : sagor ur den nordiska mytologin (inbunden)

Asgård : sagor ur den nordiska mytologin

(22 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-16

Slutsåld

Vad vet du egentligen om asagudarna? Känner du till åskguden Tor, den högsta gudinnan Freja och spjuvern Loke? Och har du hört berättelserna om hur Oden slet ut sitt eget öga och hur det gick till när jorden gick under i Ragnarök?

Asgård - sagor ur den nordiska mytologin är ett färgsprakande äventyr. I tio berättelser får man följa asagudarna och lära sig mer om våra förfäders liv och tro. Serier blandas med mer klassiska illustrationer och textavsnitt, och man sugs verkligen in i en främmande (och ibland skrämmande) värld. Här finns både otäcka berättelser om ond, bråd död och mer humoristiska historier om förväxlingar och knasiga figurer. Det är roligt, lärorikt och spännande. Sofi Hjort skriver pedagogiskt och underhållande och Karl Johnssons illustrationer liknar inget du tidigare sett. Det här är en bok att återvända till om och om igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Asgård : sagor ur den nordiska mytologin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra sagor i dålig tappning
  Fredrik, 13 november 2017

  De fornnodiska sagorna är spännande och sedelärande för både vuxna och barn. Men berättarformen i denna bok gör historierna röriga. Det är först en Völva som "pratar" till dig och inleder sagorna som ofta är kortfattade och fragmentariska. Som tredje berättarform är serier inklippta, en god tanke som gör det ännu rörigare. Utöver den förvirrande berättarformen är sagorna så förkortade att de inte hinner bli spännande. "Personerna" hinner inte får någon karaktär och relationen mellan de olika ... Läs hela recensionen

 2. Intressant men ofullständig.
  Helena , 25 oktober 2016

  Det som fanns med i boken var bra skrivet och spännande illustrerat, kanske något våldsamt och otäckt för mindre barn. Jag hade önskat att den var mer heltäckande, känns som att den bara nosar lite på ytan av de gamla myterna och gudarna.

 3. I går - I dag sagorna lika aktuella
  G-S F, 3 oktober 2016

  När man som vuxen läser boken, påminns man av hur en så tidig värld, lever med oss och präglar vår vardag. Därför är boken viktig för våra barn att läsa, "Sagorna" är spännande och lätta att ta till sig.

 4. Kul med seriedelar i boken
  Pernilla Sjöborg, 8 september 2016

  Kul med seriedelar i boken. Färgstarka bilder som förtydligar och ger inlevelse. Passar både stora och små. Enkla texter och ett berättande språk.

 5. Spänning i Asgård
  Lena Hallor, 19 januari 2016

  En välskriven och spännande bok för hela familjen! Guidad av Völvan får man kunskap om och får ta del av historierna kring Asgård och den fornnordiska mytologin. Boken är också illustrerad med fantastiska bilder. Perfekt present!

 6. Lagom otäckt om Asgård
  Peter Johansson, 25 december 2015

  Boken går igenom ett par av de kändare historierna och några av de mindre kända från hela asatrouniversat. Vi blir ledda på ett bra sätt av Völvan och text varvas med serietidningsuppslag. Vältecknat och bra. Lagom för ålder 7-plus. Vissa bilder är förstås väldigt otäcka och våldsamma om man är känslig för sånt kan man ju vänta något år till.

 7. Underbar!
  Loke, 10 december 2015

  Underbar bok, mina barn älskar den. Lite läskig ibland. Härlig svängig text, rolig att läsa högt ur även om den är lite knepig för den minsta. Härliga färgglada illustrationer och kul inslag med serier! Fem stjärnor!

 8. Underhållande och vacker
  Charlotta, 10 december 2015

  Jag fick den här boken i present till min dotter, som är 6 år, och hon älskade den! Spännande och lite läskig utan att vara för läskig. Jättefina bilder!

 9. Asgård - en spännande resa in i nordiska mytologin
  Mia , 10 december 2015

  För mig var Asgård en helt ny upplevelse av den nordiska mytologin. Det första som slog mig var hur texten i boken vände sig till mig som läsare. Den ville verkligen berätta något för mig. Jag drogs direkt in i en magisk stämning. Bilderna är helt fantastiska. De är otroligt genomarbetade och får mig att fundera över hur de där gudarna egentligen kunde se ut. Härligt med någon som vågar ta ut svängarna. En del avsnitt kräver viss förförståelse, men det ger också möjligheter till bra diskussio... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Sofi Hjort