Ärligt talat, Juni (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2015-09-02
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lovisa Lesse
Dimensioner
205 x 150 x 10 mm
Vikt
328 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129695717
Ärligt talat, Juni (inbunden)

Ärligt talat, Juni

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-09-02

Slutsåld

"Hela Tristan grejen är hur konstig som helst. Min hjärna går i baklås när jag ska prata med honom. Hans supergulliga leende gör mig jättenervös och så hoppar lögnerna som grodor ur min mun."

För Juni Sandström är det här med sanningen inte så himla lätt. Ibland liksom pratar hon innan hon hinner tänka efter. Och värst blir det när Tristan är i närheten. Så när han frågar om hon vill hänga med och rida på hans mosters hästgård på jullovet, så bara råkar Juni säga att hon är på väg till Bahamas. Det hade ju varit kul om det var sant, men nu blir det istället en riktig ljugsoppa. Och mitt i alltihop blir Alba sur på Juni, helt utan anledning - eller? Det blir mycket att reda ut i stallets sadelkammare.

Lin Hallberg är en av våra mest framstående barn- och ungdomsförfattare. I böckerna om den ofrivilliga ryttaren Juni kombinerar hon två av sina bästa grenar: att berätta om relationer på mellanstadiet och att trovärdigt ge liv åt stallmiljön. En stor portion humor präglar böckerna, och den förstärks av Lovisa Lesses träffsäkra illustrationer. Man behöver inte vara hästintresserad för att gilla böckerna om Juni, det räcker att ha gått på mellanstadiet.

Ärligt talat, Juni! är en fristående fortsättning på Det är jag som är Juni.

"Med glimten i ögat har Lin Hallberg tecknat en ytterst trovärdig bild av någon som med dödsförakt ger sig ut på okänt vatten. Läsare, ung som gammal, kan känna igen sig /.../ Kanhända är denna välskrivna bok, Det är jag som är Juni, första delen i en helt ny serie, om så är fallet ser jag fram emot en fortsättning!" Elisabeth Frank, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lin Hallberg